Waarom Liefdadigheid Niet Als Geven Wordt Beschouwd

laitman_546_03Vraag: Waarom wordt liefdadigheid volgens de Wijsheid van Kabbalah niet als geven beschouwd?

Antwoord: Liefdadigheid in onze wereld is een volkomen egoïstische aangelegenheid. Een mens kan niet één goede, spirituele daad verrichten omdat we allemaal van nature absolute egoïsten zijn.

Wat we ook doen, we geven op geen enkele manier aan iemand: niet aan onze kinderen, niet aan onszelf, aan onze familie of anderen. Wij kunnen geen daden van geven verrichten omdat wij bestaan uit het verlangen om te ontvangen.

Alleen wanneer we ons volgens een bepaalde methode met elkaar gaan verbinden, komen we dichter bij het creëren van de eigenschap van geven. Maar al onze verlangens en nabijheid tot elkaar, leiden zonder eenheid tot niets, het zijn dan niet meer dan pogingen.

Als wij samen zijn, of het nu met twee mensen is of in een groep van tien mensen, als we ons dan ten volle inspannen en tegelijkertijd studeren volgens Kabbalistische Bronnen, dwingen wij het hoge Omringende Licht over ons af en dat corrigeert ons egoïsme.

WhyCharityIsnConsideredBestowal

Vraag: Kunnen we dan gevend handelen?

Antwoord: Ja, maar om dat te kunnen doen, moeten we alle adviezen en instructies van de Kabbalisten nauwkeurig opvolgen en uitvoeren. Wij moeten smeken om de invloed van de Hoge Wereld over ons, de hoge eigenschap afdwingen, want van nature zijn we absolute egoïsten.

From the Kabbalah Lesson in Russian 11/27/16

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: