Waarom Krijgen We Problemen?

Why Do We Get Problems?Vraag: Stel dat iemand zijn portemonnee met geld verliest. Ineens bedenkt hij dat dit is gebeurd omdat hij die ochtend niet naar de les is gegaan of omdat hij iets verkeerds heeft gedaan. Wat voor betekenis kunnen we hieraan geven?

Antwoord: Geen enkele. Dit is dwaasheid! Trek zulke conclusies nooit, combineer zulke dingen niet met elkaar. Later zal je zien hoe ver je ernaast zat. En dan nog het belangrijkste: het beperkt je en je creëert nutteloze ideeën en gevolgtrekkingen.

Vraag: Waarom krijg ik dan zulke problemen?

Antwoord: Omdat je een egoïst bent. Allereerst moet je je verbinden met de vrienden in de groep en via hen het Hoge Licht van goedheid aantrekken, door dat Licht word je gecorrigeerd. Dan verlies je geen portemonnee als het geen zin heeft. En als het wel zin heeft, verlies je hem wel.

Vraag: Betekent dit dat ik van de vroege morgen tot de late avond in een Ten kan zitten en elke dag mijn portemonnee kan verliezen? En is het zinloos om te proberen om de oorzaak te vinden?

Antwoord: Het gaat er niet om dat het zinloos is. Het is gewoonweg verboden en onmogelijk! Voordat je het hele systeem in zijn totaliteit hebt onthuld, zal je geen oorzaken en gevolgen kunnen ontdekken.

Vraag: Maar komt de “genezing” nog steeds via een Ten? Kan ik tegen mezelf zeggen dat de problemen die ik heb komen doordat ik niet genoeg investeer in de liefde voor de vrienden?

Antwoord: In ieder geval is een Ten een schot in de roos!

From KabTV’s Lesson in Russian 12/11/16

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed