De Plaats Waar De Tempel Wordt Gebouwd

Torah, Dewariem (Deuteronomium) 16:5 – 16:6: Je mag het Pesach-offer niet slachten binnen ieder van je poorten die de Eeuwige, je God, je geeft. Alleen maar op de plaats die Hij, de Eeuwige, je God, uitkiest om er Zijn Naam te vestigen … (Vertaling: Jitschak Dasberg)

Verlangen wordt een plaats genoemd. Er zijn aanvullende verlangens, van ondergeschikt belang, en er zijn basisverlangens die zich onthullen als resultaat van de juiste correcties van de ondergeschikte verlangens. Dat zijn de plaatsen waar de Schepper wordt onthuld.

De belangrijkste plaats wordt de Tempel genoemd, het Heilige der Heiligen in de Tempel, en zo meer, en er zijn lagere plekken die overal in het land Israël voorkomen. Ze zijn allemaal naar de Schepper gericht, en ze worden omvat door het gemeenschappelijke verlangen dat “het land Israël” wordt genoemd, waar tien mensen samenkomen in vriendschap en eenheid.

Op een andere manier kan je de plaats, waar de Schepper wordt onthuld, niet bouwen. Hij wordt echter niet alleen in Jeruzalem onthuld, maar overal waar tien mensen zich boven hun egoïsme uit verenigen om zo in eenheid gelijkvormig te worden aan de Schepper.

Er zijn vele verhalen waarin staat dat mensen vooral in Jeruzalem veel voor elkaar deden en dat daarom de Tempel daar werd gebouwd. Maar in principe is de Tempel overal waar eenheid heerst.

From KabTV’s “Secrets of the Eternal Book” 8/10/16

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht:

Volgend bericht: