Wat Is Zonde?

laitman_253Vraag: Wat is zonde?

Antwoord: We spreken over zonde als we het ego gebruiken om anderen schade toe te brengen, we kunnen het gebruik van het ego op verschillende manieren uitleggen. Ik kan bijvoorbeeld een boom, die nog steeds groeit, omhakken, volgens de definitie in onze wereld is hier geen sprake van zonde, op het spirituele niveau is dit een zonde.

Als een mens in deze wereld meer gebruikt dan hij nodig heeft voor een normaal, respectabel bestaan, wordt alles waarvan hij gebruik maakt boven dit niveau als zonde bestempeld.

We spreken nu over het fysieke bestaan op een normaal, materieel niveau. Elke dier streeft hier automatisch naar. Als je een koe taart geeft of champagne geeft aan een paard, zullen ze het niet eens aanraken, ze zullen ook niet op een donzen bed gaan liggen. Ze hebben niet meer nodig dan waar hun lijf om vraagt.

Ook een mens heeft niet meer nodig dan waar zijn fysieke lichaam om vraagt. Al het overige moet op het bereiken van spiritualiteit gericht zijn, op het streven naar de spirituele wereld. Een mens heeft heel zijn leven gekregen om de ziel te ontdekken en zo de Hoge Wereld te bereiken, om tijdens zijn leven de Hoge Wereld te bereiken. Als een mens zich hiermee niet bezighoudt, spreken we over zonde.

Vraag: Maar als een mens zich bezighoudt met kunst, boeken schrijven, schilderen, muziek, geld sparen op een bank, renteopbrengst, enz. valt dit dan allemaal onder zonde?

Antwoord: Nee, maar het is wel zo dat hij dan zijn opdracht niet uitvoert. Alle aanleg die een mens heeft voor diverse vormen van kunst en wetenschap, heeft hij alleen gekregen om zich spiritueel uit te drukken, om de wereld naar eenheid te leiden. Al het overige brengt hem alleen maar verwarring.

From KabTV’s “News with Michael Laitman” 1/9/16

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed