Korte Kabbalah Tips 6-11-16

laitman_281_02Vraag: Waarom verschillen we zoveel van elkaar als we deeltjes zijn van één ziel?

Antwoord: Ook in het menselijk lichaam werkt alles anders: met een eigen snelheid, een eigen dynamiek. Hoewel we in de spirituele wereld samen één ziel vormen, behoort eenieder van ons tot een verschillend orgaan, daardoor zijn we verschillend. De heelheid bereiken we met name door verbinding met elkaar.

Vraag: Gaat verlangen aan de gedachte vooraf of zijn ze niet met elkaar verbonden?

Antwoord: Verlangen is het belangrijkste en het werkt onafgebroken in ons. Het moet vervangen worden, er moet sturing aan gegeven worden en het moet gecorrigeerd worden. Het enige wat wij dus kunnen doen is: er de juiste richting aan geven.

Vraag: U zegt dat onze ziel uit bewustzijn bestaat. Kunnen we zeggen dat dit hetzelfde is als waarneming?

Antwoord: Nee, waarneming is het gevolg van de correcte structuur van de ziel.

Vraag: Kunnen twee mensen samen één ziel hebben?

Antwoord: Wij hebben één ziel voor iedereen.

Vraag: Denkt u dat de theorie van de kwantumfysica dichtbij het juiste begrip van de ziel komt, van de structuur van het spirituele deel van de wereld?

Antwoord: Dat zal nooit lukken, want wat we met ons fysieke verstand begrijpen, is volslagen onverenigbaar met wat er in spiritualiteit aanwezig is.

Vraag: Kan het menselijk lichaam deze aarde verlaten zonder dat het de ziel heeft bereikt?

Antwoord: Jazeker, in feite geldt dit voor de hele wereld.

Vraag: Wat voor eigenschappen van ons, of inspanningen, schrijft de Wijsheid van Kabbalah toe aan de spirituele bagage van een mens die in staat is om van de ene incarnatie naar de volgende te gaan?

Antwoord: Als een mens het verlangen heeft om de betekenis van het leven te begrijpen en hij het geluk heeft om een leraar te vinden, een groep en de juiste methode die aan dit verlangen voldoet, is hij een bevoorrecht mens.

Vraag: Hoeveel jaar studie hebt u nodig gehad om uw ziel te bereiken?

Antwoord: Dat herinner ik me niet eens meer, maar er komt een punt waarop het gebeurt. Dat verschilt van mens tot mens.

Vraag: Kan de studie van de Wijsheid van Kabbalah persoonlijke eigenschappen verbeteren, kan je bijvoorbeeld een mens worden die meer oprecht wordt, liefdevoller, vriendelijker, wijzer?

Antwoord: Ja, maar alleen op voorwaarde dat het zinvol is voor het bereiken van het spirituele doel. Daarom is het niet nodig dat het in onze wereld te zien is in een vorm die iedereen begrijpt.

Vraag: Als de ziel uit 600.000 delen bestaat, heeft iedereen dan zijn eigen deel, zoals het lichaam bestaat uit een hoofd, armen, enz.? Of zijn alle delen hetzelfde?

Antwoord: Nee. In spiritualiteit bestaat alles als een integraal systeem, 600.000 is een voorwaardelijk concept. Wij moeten eenvoudigweg een niveau bereiken dat 600.000 genoemd wordt, omdat dit het niveau van Arich Anpin is, in het hoofd van de wereld Atzilut. Zeir Anpin (60) bereikt het niveau van 10.000, daarom wordt er gezegd 600.000 (60×10.000), ofwel: Zeir Anpin rijst op naar Arich Anpin van de wereld Atzilut. Het gaat hier niet over delen maar over de intensiteit die we moeten bereiken.

Vraag: Ik begrijp het volgende niet: herschept een mens zijn ziel of bouwt hij een nieuwe ziel? Staat de Schepper zo’n willekeur toe?

Antwoord: Een mens herschept iets wat gebroken was. Als hij de ziel herschept uit de gebroken delen, gaat hij begrijpen hoe de structuur is, waar de ziel uit bestaat en wat de innerlijke wetten en eigenschappen ervan zijn. Dit verwerft hij dan.

From the Kabbalah Lesson in Russian 11/6/16

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed