Kabbalah En Religie

laitman_250Vraag: Waarom zijn er in de Wijsheid van Kabbalah veel religieuze teksten en gebeden die nauw verwant zijn aan religie?

Antwoord: Kabbalah is de oorsprong. Kabbalah ontstond voordat er ook maar één religie bestond. Alle teksten die we lezen, zoals de Psalmen, Prediker, enz. zijn Kabbalistische teksten, ze hebben niets met religie te maken. Ze werden door Kabbalisten geschreven. Zij schreven over het bereiken van de Hoge Wereld en over het Hoge Systeem dat zij in zichzelf onderzochten, gebaseerd op de verbinding tussen henzelf en anderen. Dit is hoog, praktisch, innerlijk, psychologisch werk.

Behalve de Wijsheid van Kabbalah zie ik geen enkel boek dat gebruikt zou kunnen worden als basis voor de mensheid. Kabbalah was de bron van wetenschappelijke kennis voor wetenschappers, filosofen, alchemisten en vele anderen in de loop van de geschiedenis van de mensheid. Alle kennis haalden zij uit Kabbalah. Kabbalah is een wetenschap.

Zolang deze Wijsheid in het volk Israël aanwezig was, haalden zowel de Grieken als de Romeinen er hun kennis vandaan en verspreidden zij die kennis zelfs in Europa. Toen het volk Israël van het spirituele niveau “En je zult je vriend liefhebben als jezelf”, Vajikra 19:18 (Leviticus) verviel tot het niveau van “wederzijdse haat”, werd de Wijsheid van Kabbalah verborgen gehouden voor het volk en bleef zij alleen bij een klein groepje mensen levend. Omdat mensen los raakten van de waarneming van de Hoge Wereld, gingen zij er zich voorstellingen van maken vanuit totaal verschillende kaders en ideeën. Daaruit ontstonden er religies, eerst het jodendom en uit het jodendom ontstonden het christendom en de islam. In 2.000 jaar ballingschap zijn wij losgeraakt van spiritualiteit, wij moeten nu uitleggen dat Abraham en Mozes Kabbalisten waren en dat de Talmud een Kabbalistisch boek is.

Wij kunnen mensen niets bewijzen en wij moeten dat ook niet proberen te doen, want dit alles zal geleidelijk aan de mensheid onthuld worden. Mensen zullen plotseling gaan begrijpen dat de Kabbalistische principes juist zijn. De mensheid is in vele verschillende niveaus verdeeld, afhankelijk van hun verlangen om de waarheid te ontdekken. Er zijn mensen die verschillende vormen van wetenschap bestuderen of zich met kunst bezighouden, om zich te ontplooien, enz. En er zijn mensen die normaal willen leven, voor hen is religie noodzakelijk. Maar er zijn ook mensen die heel nauwkeurig de zin van het leven willen bereiken, zij zijn degenen die naar de Wijsheid van Kabbalah komen.

From the Kabbalah Lesson in Russian 9/25/16

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: