Hoe Kunnen Wij Schaamte Overwinnen?

Laitman_632_1Vraag: Hoe overwint een Kabbalist schaamte? Het is voor een mens het sterkste, meest gehate gevoel dat hij kan hebben.

Antwoord: Waar zou een mens zich voor moeten schamen? Dat doet de Schepper met hem. Als iemand een probleem heeft, moet hij zich tot de Schepper richten en samen met Hem het probleem bekijken.

Een Kabbalist voelt nergens schaamte over. Als hij zich schaamt, speelt zijn geweten enorm bij hem op doordat zijn egoïsme, dat groter is geworden, hem ervan overtuigt dat hij degene is die nu iets heeft gedaan, dat hij zijn leven heeft geprogrammeerd, dat hij verkeerd heeft gereageerd of dat hij mensen onrechtvaardig heeft behandeld. Maar alles is van de Schepper afkomstig, niet van hem! Deze staten worden ons met een bedoeling gegeven, zodat wij onszelf op de juiste manier zullen kunnen beoordelen.

Deze benadering wordt in Kabbalah boeken beschreven en alleen als we hiervan uitgaan, kunnen we ons tot alles correct verhouden. Wij doen het niet op deze manier om ons aan onze verantwoordelijkheid te onttrekken. Als wij ons echter op deze manier tot het leven verhouden, plaatsen wij onszelf in een situatie waarin wij, de schepselen, het Omringende Licht uitnodigen en Het dringend om Hulp vragen om zo werkelijk aan onze toekomstige staat te bouwen, maar alleen met de hulp van de Hoge Wereld.

Vraag: Het klinkt alsof een Kabbalist niet bang is voor schaamte of iets anders?

Antwoord: Als een mens contact heeft met de Schepper, bouwt de Schepper voortdurend aan hem, daarom kan hij ook aan de Schepper vragen of Hij zijn ontwikkeling wil versnellen, dan wordt alles volkomen anders en komt deze wereld er heel eenvoudig uit te zien. Er is niet meer dan één enkelvoudig Licht waarmee de wereld gevuld is. Ik raad iedereen aan om te zien dat het zo is.

From the Kabbalah Lesson in Russian 8/21/16

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed