De Waarde Van Iedere Ziel Is Gelijk Aan De Waarde Van Het Hele Systeem

Dr. Michael LaitmanDe ziel van een mens heeft zijn eigen individuele oorsprong, een punt in het hart, dat aan niets en niemand gerelateerd is. Daarin zijn er verschillende staten die voornamelijk verdeeld zijn in mannelijk en vrouwelijk, hoog en laag, rechts en links, enz.

Dit betekent dat er met betrekking tot de eigenschappen een aanzienlijk verschil is tussen de zielen. Dit heeft niets te maken met de waarde van de ziel, want als het een gesloten systeem is, komt het hele systeem tot stilstand als er een bepaald deel, zelfs het kleinste deeltje, niet meer functioneert. Daarom is de waarde van elke ziel gelijk aan de waarde van het hele systeem.

Tegelijkertijd is er een groot verschil tussen de individuele zielen, eenieder verschilt van de anderen. Maar in de ultieme staat, die we uiteindelijk zullen bereiken, zijn alle zielen gelijk. Op weg daar naartoe kunnen er mannelijke en vrouwelijke zielen zijn, zielen van kinderen en van volwassenen, zielen van de rechterlijn en van de linkerlijn, enz. En met betrekking tot de hoogte zijn zelfs er zielen die tot elk van de 10 niveaus behoren.

Vraag: Stel dat een mannelijke ziel zich in het lichaam van een man bevindt en dat hij een bepaald deel van de ziel of van de alomvattende ziel moet bereiken, dan moet hij voor een nieuw leven terugkeren. Betekent dat, dat hij dan weer in een mannelijk lichaam komt?

Antwoord: Wij moeten niet denken dat dit iets te maken heeft met de manier waarop de ziel in een lichaam in onze wereld verblijft. Ik wil daar niet over praten, want dan wordt het moeilijk voor ons om verkeerde indrukken te vermijden.

Door het lichaam van een mens wordt er niets bepaald, maar het punt in het hart dat een mens moet ontwikkelen, is eeuwig. Ik moet erover nadenken hoe ik dat belangrijk kan maken – want het is complex – en integraal met de andere punten, hoe we ons met zoveel mogelijk mensen kunnen verbinden in wederzijds geven.

From the Kabbalah Lesson in Russian 11/6/16

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: