De Structuur Van De Ziel Van De Mensheid

laitman_282_01Vraag: Hoe is de mensheid tegenwoordig verdeeld volgens de structuur van de alomvattende ziel?

Antwoord: Volgens het boek Shaar HaKavanot (De Poort der Intenties), is de ziel waarneembaar in de vorm van een Partzuf (een spiritueel lichaam) dat uit tien delen (tien Sefirot) bestaat, zeven daarvan zijn de belangrijkste Sefirot.

Een ziel is een Partzuf die klein of groot kan zijn, individueel of algemeen, het is echter steeds hetzelfde systeem, een identieke structuur die ofwel mondiaal is ofwel individueel, eenieder van de ten bevindt zich daarin.

Het spirituele systeem bestaat uit een hoofd (Keter, Hochma en Bina) en de zeven lagere Sefirot (Hesed, Gevura, Tifferet, Netzach, Hod, Yesod en Malchut). Iedere lagere Sefira bestaat ook weer uit tien Sefirot, hieruit ontstaan 70 spirituele wortels waarvan de zeventig belangrijkste naties van de wereld afkomstig zijn.

We zouden kunnen zeggen dat er veel meer naties in de wereld zijn, maar zij worden niet als de belangrijkste naties beschouwd, omdat zij van de zeventig belangrijkste naties afkomstig zijn en zich hebben uitgebreid, ze zijn in de zeventig naties opgenomen, maar zij hebben geen spirituele wortel van zichzelf, ze vormen een variant.

From the Kabbalah Lesson in Russian 10/30/16

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: