Korte Kabbalah Tips – 14-8-2016

laitman_286Vraag: Waardoor wordt bepaald waar een mens wordt geboren?

Antwoord: De hoge oorsprong van een mens bepaalt waar hij wordt geboren. Wij hebben niet het recht om tussenbeide te komen omdat we niet weten hoe en wat er zal gebeuren, dus in dit opzicht heeft het geen enkele zin om gissingen te doen. Wat er zal gebeuren met een mens zal gebeuren.

We kunnen niets beïnvloeden, één ding uitgezonderd: de eenheid met de vrienden om zo de Schepper tussen hen te onthullen. Al het overige ligt vast.

Vraag: Hoe kan ik ontdekken waar mijn ware thuis is en of ik moet wonen waar ik geboren ben?

Antwoord: Het is belangrijk dat je voelt waar je je spirituele verbinding het beste kunt realiseren, maar onderneem geen acties omdat er op een bepaalde plek een groep aanwezig is of iets dergelijks. Als je een bepaalde spirituele staat bereikt, word je van daaruit verder geleid, zoals dat ook met mij gebeurd is. Mijn leraar gaf mij twee jaar lang geen toestemming om dichterbij hem te gaan wonen.

Daarom raad ik je aan om er geen haast achter te zetten, dankzij internet en andere communicatiemiddelen kan je rustig blijven waar je nu bent en spiritueel groeien, later zal je zien waar dit je heen leidt.

Kom naar het Congres en kijk wat je met jezelf kunt gaan doen en hoe je de verbinding met anderen kan versterken, want alleen door onze onderlinge verbinding zal je je toekomst ontdekken.

Vraag: Heeft de Hoge Kracht de Afrikanen geschapen met een donkere huid zodat zij zich kunnen aanpassen aan het hete klimaat?

Antwoord: Nee, dit komt door de vier fasen van Direct Licht (Hochma, Bina, Zeir Anpin and Malchut), maar niet omdat zij een ander klimaat hebben, inheemse Amerikanen hebben een rode huid, Aziaten een gele huid en Europeanen een witte huid. Alles is van die fasen afhankelijk.

Feitelijk heeft het alleen te maken met de spirituele wortel, want alles daalt van Boven naar beneden neer. Mensen in Afrika hebben geen donkere huidskleur omdat de zon daar veel krachtiger schijnt, maar omdat het inherent is aan de spirituele oorsprong. Dit betekent dat alle lagere verschijnselen afkomstig zijn van een hogere oorzaak.

Vraag: Is het mogelijk om de Dode Zee te redden door een verbinding te maken met de Middellandse Zee en de Rode Zee? Moeten we de Dode Zee redden?

Antwoord: Dit is inderdaad mogelijk. Ik denk dat dit overwogen kan worden als het door middel van afsluiters en kleppen automatisch geregeld wordt. Er moet zeewater aan de Dode Zee toegevoegd worden, want de hoeveelheid water die vanuit het meer van Galilea naar het zuiden stroomt, is onvoldoende.

Vraag: Kan een mens uiterlijke verschijnselen beïnvloeden – zoals de beweging van de zon een halt toeroepen, bijvoorbeeld – door zijn innerlijke eigenschappen te veranderen?

Antwoord: Zulke dingen worden in de Torah beschreven, maar dit is absoluut onrealistisch. Niemand houdt zich daarmee bezig. Ik raad je aan om niet in deze richting te denken.

Vraag: Moeten we proberen om naar alles te kijken vanuit het gevoel dat tijd, beweging en plaats buiten ons niet bestaan, maar alleen vanuit het innerlijk van de mens naar buiten geprojecteerd worden?

Antwoord: Nee, op deze manier kan je niet steeds in het leven staan want je hebt dit spirituele niveau niet bereikt. Langzamerhand zal alles echter worden onthuld en zal je er innerlijk mee vertrouwd raken, dan zal je de hele werkelijkheid rustig vanaf de kant gadeslaan.

Vraag: Als de natuur reageert op de negatieve handelingen van een mens, betekent dit dan dat zelfs de handelingen van één enkel individu problemen, ongemakken en moeilijkheden veroorzaken?

Antwoord: Natuurlijk, voor ieder van ons.

Vraag: Wat is het werkelijke doel? Moet iedereen dat zelf ontdekken met behulp van de methode van Kabbalah?

Antwoord: Ja, het werkelijke doel wordt ons in de loop van het leven duidelijk, dat gebeurt zelfs in meer dan één leven van spirituele ontwikkeling. Op het moment dat wij onze complete vervulling hebben bereikt, zullen we kunnen zeggen dat wij ons doel hebben bereikt, dat we begrijpen en voelen dat “Ik nu eindelijk in het Doel van de Schepping aanwezig ben.”

From the Kabbalah Lesson in Russian 8/14/16

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed