Wat Is De Vrees Voor God?

laitman_237Vraag: Als je een gedachte krijgt over de Hoge Kracht (op wat voor moment dan ook in je leven, als je bepaalde dingen meemaakt of in een bepaald proces zit), is dit alleen dankzij de inspanningen die je doet om in ieder geval iets dichter bij de Schepper te komen.

De vraag of je op het juiste pad zit, komt altijd voort uit een gedachte van Boven, een gedachte die van de Schepper komt. Is dit het geloof dat we zo hard nodig hebben om op de juiste wijze verder te komen in spiritualiteit?

Is het misschien de vrees om zo’n gedachte niet te krijgen, omdat je je niet voldoende inspant of omdat je je laat verleiden door iets waardoor je van de Schepper verwijderd raakt, is dat de vrees voor God?

Antwoord: De vrees voor God is geen vrees. Het is het intense verlangen om geen enkele kans te missen om aan Hem alles te geven wat maar mogelijk is. Je kunt het enigszins vergelijken met een moeder die zich voortdurend afvraagt of ze nog iets voor haar baby kan doen.

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed