Wat Is De Oorzaak Van Het Lijden?

laitman_293Vraag: Waarom moeten mensen, voor wie de tijd van de correctie nog niet gekomen is, nog steeds lijden? En wat voor oplossing zou er voor de mensheid geweest zijn, behalve het lijden, tijdens de periode van duizenden generaties, waarin de Wijsheid van Kabbalah – tot het jaar 1995 – nog verborgen was?

Antwoord: Lijden wordt veroorzaakt door het feit dat we ons egoïsme moeten ontwikkelen tot het moment waarop het werkelijk hogere, speciale, eeuwige genoegens wil bereiken.

We hebben dus een lange weg moeten afleggen, te beginnen bij de schepping van atomen, moleculen, bodem en water, vervolgens van primitieve organismen, planten en dieren, en uiteindelijk de schepping van de mens in zijn huidige staat. Dit is een heel lange weg geweest en dit alles werd vergezeld door lijden.

Pas nu zijn we begonnen aan onze laatste fase van ontwikkeling. Maar nu hebben we de mogelijkheid om ons te ontwikkelen met behulp van de Wijsheid van Kabbalah, een speciale methode waardoor het mogelijk is om het Hoge Licht aan te trekken.

Nu kunnen we ons ontwikkelen door middel van Achishena ( het versnellen van de tijd), wij kunnen onze ontwikkeling versnellen zonder dat de natuur ons daartoe aanzet door middel van lijden, maar door ons verlangen om voorwaarts te gaan, door te anticiperen op het Doel. Op deze manier stopt het lijden. Dit betekent dat het mogelijk is om sneller voorwaarts te ‘rennen’ naar het Doel van de schepping dan de snelheid van de ‘stok’ die zich altijd achter ons bevindt, zo zal deze stok ons niet inhalen.

From the Kabbalah Lesson in Russian 8/28/16

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed