Waarom Zijn Psalmen Zo Populair?

laitman_527_07Vraag: Waarom zijn het Boek Tehillim (Psalmen), geschreven door Koning David, en het Boek Kohelet (Prediker), geschreven door Koning Salomo, de twee boeken die het dichtst bij mensen van alle religies staan?

Antwoord: Koning David is het fundament van het hele systeem van correctie, Malchut, daarom is alles wat hij in het Boek Tehillim heeft geschreven de basis van het appèl dat een mens doet op de Hoge Kracht. Alle religies gebruiken het.

Malchut is het fundament van de gehele wereld. Het Boek Kohelet gaat niet over handelingen zoals ze in het boek van Koning David beschreven zijn, maar over denken, studie. Dit is niet alleen een appèl op de Schepper, maar ook een appèl op de innerlijke wereld van de mens. Daarom staan het Boek Tehillim en het Boek Kohelet het dichtst bij de mens.

Het lijkt alsof het Boek Tehillim zich niet tot de Schepper wendt, maar tot een mens, hoewel het eigenlijk zo is dat Koning David zich tot de Schepper richt.

From the Kabbalah Lesson in Russian 9/25/16

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed