Waarom Straft De Schepper Ons?

laitman_527_03Vraag van Facebook: Waarom zou een mens gestraft moeten worden als de Schepper alles bestuurt? De mens is immers niet vrij in zijn handelen.

Antwoord: Als de Schepper alles bestuurt, lijkt het erop dat wij niets meer te doen hebben. Hij denkt voortdurend aan alles en wij liggen zo comfortabel mogelijk op de bank en we zien wel wat er later gebeurt. Maar aan ons is egoïsme gegeven en dat maakt dat wij tegengesteld zijn aan de Schepper. Wij moeten dat veranderen zodat wij op Hem gaan lijken.

Dit hebben wij te doen. Als wij daaraan werken, zullen we van de Schepper een goed antwoord krijgen. Als we dat niet doen, zal Hij ons straffen en met die straf zal Hij ons dwingen. Zo zit het gehele systeem van Bestuur in elkaar.

De Schepper leidt ons naar het begrip van waar we zijn, wat werkt, wat ons beïnvloedt en wat er van ons gevraagd wordt. Maar wij – ieder van ons – moeten ook als partners met Hem samenwerken: Hij en ik. We moeten ons dus voorstellen dat wij tegenover de Schepper staan en dat Hij ons beïnvloedt door onze gedachten en ons handelen te stimuleren.

Alles wat wij zeggen, denken en voelen, komt van Hem.

Hij vereist echter ook een speciaal antwoord van ons. Hoewel Hij ook Degene is die het antwoord bewerkstelligt, moeten we dit leren begrijpen en ons ermee verbinden. Het resultaat daarvan zal onze sterke verbinding met Hem zijn. Het is de bedoeling dat wij constant in verbinding met Hem leven.

Dan zullen er nieuwe staten in ons leven onthuld worden en we zullen merken dat ons leven rustiger wordt, aangenamer, in evenwicht en veilig. Het enige wat wij nodig hebben, is in direct contact met de Schepper te komen. Dit is iets wat wij kunnen doen.

From KabTV’s “News with Michael Laitman” 11/30/16

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed