Opstijgen Naar Een Nieuw Niveau

laitman_233De Torah, Dewariem (Deuteronomium) 12:26: Maar de door jou voor het heiligdom bestemde gaven, die je in je bezit zou hebben en je gelofte-offers moet je meenemen als je komt naar de plaats die de Eeuwige zal uitkiezen. (Vertaling: Jitschak Dasberg)

De “voor het heiligdom bestemde gaven” betekent: al het kostbare dat ik in mij heb, Reshimot (spirituele informatie, dat wat in de mens opgeslagen ligt), eigenschappen, krachten en verlangens. Ik moet ze onthullen, ze naar een nieuw contact met de Schepper brengen en door dat te doen, stijg ik geleidelijk op naar een nieuw niveau.

Ik moet voortdurend mijn hoogste staten analyseren en ze tot eenwording met de Schepper brengen. Dit alles heeft als enig doel: ontdekken dat wat ik heb, plotseling getransformeerd is van verheven staten naar lage staten. Wat op het voorgaande niveau een verworvenheid was, wordt een overtreding op het volgende niveau.

Als ik in contact kom met het volgende niveau, met de volgende onthulling van de Schepper, worden al mijn beste, wondermooie neigingen naar eenheid, naar liefde voor anderen, naar werkelijk alles, onverwacht aan mij onthuld als slecht. Dit is constant: de heiligheid op het lagere niveau wordt het kwade op een hoger niveau.

Alles waarvan ik dacht dat het onwankelbaar in mij aanwezig was, wordt afval. Ik zie hoe mijn vastgeroeste ideeën, relaties, definities, regels en mijn huidige waarneming van de wereld, verdwijnen. Ze zijn van geen enkele waarde meer, ze bevatten totaal geen waarheid, hebben geen betekenis en geen spiritualiteit in zich. Ik heb ineens ontdekt dat alles waarvan ik dacht dat het mijn contact met spiritualiteit was, absoluut niets meer betekent.

Tegelijkertijd wordt er een nieuw niveau voor mij geopend omdat ik verder gekomen ben in geloof boven de rede; ik ben bereid om alles waarvan ik altijd dacht, dat ”ik” dat was, weg te doen en er bovenuit te stijgen.

Geloof boven de rede is een staat waarin ik de eigenschappen van de Schepper – Geven en Liefde – accepteer boven wat nu in mij aanwezig is. Ik ben bereid om waarden, die volkomen tegengesteld zijn aan de verlangens en intenties die ik nu heb, te accepteren en ermee te werken. Het volgende niveau is namelijk volslagen tegengesteld aan het voorgaande niveau.

Er bestaat slechts één wet: rijzen in geven, boven de wil om te ontvangen uit. Alles uit het verleden is volledig uitgewist en ik bouw een nieuw niveau!

From KabTV’s, “Secrets of the Eternal Book,” 7/6/16

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: