New Life 794 – Leven In Stamverband

New Life #794 – Leven In Stamverband

Dr. Michael Laitman in gesprek met Oren Levi en Nitzah Mazoz

Samenvatting

We worden allemaal in verbinding met elkaar geboren, maar het egoïsme wordt groter en brengt scheiding tussen ons. In plaats van verbonden te zijn vanuit ons hart, gaan we met elkaar communiceren om er beter van te worden, ten koste van anderen. In onze tijd worden mensen opgeslokt door hun werk en de verbinding en de warmte tussen ons is verloren gegaan.

De afstand tussen mensen is in de tijd van het oude Babylonië ontstaan. Daar werd het egoïsme voor het eerst onthuld, in onze tijd heeft het zich over de hele wereld verspreid.

Leven in stamverband is te vergelijken met leven in de baarmoeder, aan de borst van de moeder liggen, het is een plek waar een mens zich veilig voelt, waar hij zich nergens zorgen over hoeft te maken. Het gevoel van veiligheid bereikt een mens – via de mensen om hem heen – door de Kracht van de Natuur.

Abraham onderwees de Babyloniërs dat de positieve Kracht van de Natuur, de Schepper, wordt onthuld tussen mensen als zij zich met elkaar verbinden.

Het ego is te vergelijken met een onzichtbaar monster tussen ons, dat ons verhindert om anderen te begrijpen en te voelen.

From KabTV’s “New Life #794 – Tribalism,” 11/29/16

(Noot van de vertaler: Er wordt in deze video ook gesproken over de warmte van familie, bekenden, en de rol van de vrouw)

icon for podpress Audio: Play Now | Download

icon for podpress Video: Play Now | Download

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed