Hoe Kan Je De Juiste Leraar Vinden?

Laitman_414Vraag: Hoe kan je de juiste leraar vinden? Hoe kan ik een vergissing voorkomen als ik door egoïstische illusies word overheerst? Er staat immers geschreven dat er vele wegen naar de Schepper zijn.

Antwoord: De uitspraak: “Er zijn vele wegen naar de Schepper”, heeft verdere uitleg nodig. Je kunt je niet achter dergelijke sublieme uitspraken verschuilen die door het ego op allerlei wenselijke manieren kunnen worden geïnterpreteerd.

Een leraar is iemand bij wie, in spirituele zin, impliciet en zonder enige twijfel waargenomen wordt dat hij op weg is naar de onthulling van de Schepper. Anders kan men zijn weg niet volgen en zal hij gedoemd zijn te falen.

Vraag: Hoe kan iemand vaststellen of de leraar wel of niet de juiste leraar is, als hij door zijn egoïstische verlangens wordt gedomineerd?

Antwoord: Dat kan hij absoluut niet vaststellen! Evenmin als een mens weet welk pad hij gaat in zijn leven, weet hij het pad naar de leraar.

Hoe kan ik bijvoorbeeld uitleggen waarom ik voor Rabash heb gekozen? Het was in ieder geval niet mijn keuze nadat ik, op een regenachtige winteravond, 30 kilometer had gereden naar een andere stad en een donkere, vochtige, kleine kamer binnenstapte, waar zes oude mannen zaten waarvan er één Rabash was. Hoe valt zoiets te beschrijven?! Dit is een hoge lotsbestemming, geluk.

Daarvoor had ik vele jaren gezocht, maar deze gebeurtenis kan ik op geen enkele logische manier uitleggen.

Daarom … velen komen en gaan op hun zoektocht naar een leraar. Zij hebben misschien geluk door iemand anders te vinden, ik ben er een voorstander van dat iedereen op zoek gaat. Er staat geschreven dat een mens alleen daar kan leren waar het verlangen van zijn hart ligt.

From the Kabbalah Lesson in Russian 8/7/16

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed