De Wereld Van Een Kabbalist

Dr. Michael LaitmanVraag: Kunnen we zeggen dat de kijk op de wereld van iemand die op de juiste manier de Wijsheid van Kabbalah bestudeert te vergelijken is met de benadering van een wetenschapper, die weet dat er tengevolge van zijn egoïsme fouten optreden in zijn proefnemingen?

Antwoord: Iemand die de Wijsheid van Kabbalah bestudeert, gaat op de juiste wijze met zichzelf aan het werk, met zijn egoïsme en met de eigenschap van het Licht, namelijk absoluut altruïsme. Hij plaatst de twee krachten – de Kracht van het Licht en de kracht van het ego – tegenover elkaar en begint te midden daarvan nieuwe vormen van bestaan bijeen te brengen op de plek waar deze twee tegengestelde krachten met elkaar zijn geïntegreerd. Een mens leeft er tussenin als de middellijn. Zo bouwt hij zichzelf.

Daarom is de Wijsheid van Kabbalah een heel praktische wetenschap. Dit betekent het volgende: in de mate waarin een mens de positieve Kracht bereikt en eveneens de negatieve kracht van deze wereld, bouwt hij zichzelf, zijn wereld, de Tempel genaamd. Hij doet dat door middel van een verbinding tussen de negatieve kracht en de positieve Kracht; hij creëert een plaats, zijn ziel genaamd, en daar ontdekt hij de Schepper.

From the Kabbalah Lesson in Russian 9/25/16

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed