Rechtstreeks Op Het Doel Afgaan

Laitman_631_3Torah, Dewariem 13:6 (Deuteronomium): En die profeet of hij die als dromer optreedt moet ter dood gebracht worden. (Vertaling: Jitschak Dasberg)

Een mens kan geen enkele eigenschap of waarneming van zichzelf vertrouwen, net zomin als zijn gedachten en zijn overwegingen. Hij moet zich tot een nul annuleren en van daaruit alles gaan ontvangen.

Dan komt geleidelijk aan de onthulling van het Hoge Bestuur in zijn systeem, alleen in de mate waarin dit plaatsvindt, kan een mens overeen gaan stemmen met de Hoge Kracht. Dan is men bereid om eerst met het verlangen om te geven te gaan werken en later met het verlangen om te ontvangen.

Daarom staat er geschreven: “breng de dromer ter dood” in jou, deze zal je namelijk onophoudelijk aansporen om een andere richting op te gaan. Alle eigenschappen die je afleiden van het pad moet je uitbannen.

Dromers vormen de basis van het gebrek aan vertrouwen in de Schepper, in geloof boven de rede. Alle gedachten, kennis en ervaring van een mens kunnen heel snel veranderen in het tegendeel en wel zo dat je het nauwelijks kunt geloven.

De resultaten van de moderne ontdekkingen op het gebied van de kwantumfysica bewijzen bijvoorbeeld dat er geen tijd, beweging en ruimte bestaat, etc.

Alles in de film waarin de mens leeft, gebeurt zodanig dat een mens het in zijn macrokosmos absoluut niet eens is met de microkosmos. Toch moet hij er wel mee instemmen, want de experimenten op de grens van de microkosmos verplichten hem er wel toe.

Hij kan niet weglopen van deze resultaten en daarom accepteert hij ze, hoewel hij er niets van begrijpt. Later probeert hij er op een logische manier over na te denken, maar dat lukt hem maar ten dele en voor korte tijd.

Wetenschappers zullen binnenkort in een impasse geraken en men zal gaan begrijpen dat het niet mogelijk is om op deze manier verder te komen. Met onze zintuigen kunnen we ons immers geen gebeurtenissen voorstellen die buiten tijd en ruimte plaatsvinden en nauw met elkaar verbonden zijn, zelfs al zijn ze miljarden lichtjaren van elkaar verwijderd.

Als wij het kosmologische totaalbeeld zien en dat vergelijken met het beeld van de aarde, geeft dit een afschrikwekkende staat aan: wat hebben we hier aangericht met ons kleine animale egoïsme?

From KabTV’s “Secrets of the Eternal Book” 7/13/16

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed