Mannen En Vrouwen Zijn Het Resultaat Van Hun Spirituele Oorsprong

laitman_627_2Vraag: Waarom is er fysiek een verdeling tussen mannelijk en vrouwelijk, ook in de vegetatieve en animale wereld, terwijl er geen sekseverschil is in spiritualiteit?

Antwoord: Dat komt omdat de Schepper onze hoge oorsprong is, de Ene die schenkt, die geeft, die het Licht voortbrengt en laat schijnen, terwijl het schepsel een verlangen is, leeg is, en het Licht wil ontvangen, erdoor gevuld wil worden. Uit deze twee elementen is de gehele schepping gevormd: de Schepper en het schepsel.

Daarom zijn wij in onze wereld het resultaat van deze twee spirituele wortels: de Schepper en het schepsel. In onze wereld kunnen we de man vergelijken met de belichaming van de Schepper en de vrouw met de belichaming van het schepsel. Maar dit is slechts een voorwaardelijke differentiatie in deze wereld, wij moeten hier verder geen aandacht aan schenken: zowel mannen als vrouwen moeten complete gelijkvormigheid met de Schepper bereiken, zij zullen het innerlijk bereiken in de vorm van totale verbondenheid.

From the Kabbalah Lesson in Russian 6/26/16

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: