Mannen En Vrouwen In Het Spirituele Werk

laitman_259_01Vraag: Waarom studeren vrouwen afzonderlijk van mannen?

Antwoord: Mannen en vrouwen moeten afzonderlijk studeren, zodat zij niet verwikkeld raken in fysieke vormen van communicatie in plaats van spiritualiteit. De Wijsheid van Kabbalah gaat er niet vanuit dat mensen engelen zijn, liefde en seksualiteit moeten niet met spiritualiteit vermengd worden. Dit is heel belangrijk. Daarom studeren mannen niet samen met vrouwen in een groep van Ten en ze zitten niet samen aan één tafel.

Een groep moet uit twee gelijkwaardige subgroepen bestaan: de mannen- en de vrouwengroep. Buiten de studie om moeten ze elkaar helpen bij het bereiden van maaltijden, schoonmaken, de handhaving van faciliteiten, enz. Het belangrijkste is dat men elkaars spirituele intenties niet verstoord. Als het niet om spirituele intenties gaat, moet er op de gebruikelijke wijze samengewerkt worden.

Vraag: Zijn er op het ogenblik mannen en vrouwen in de wereld waarvan het niveau van ontwikkeling het mogelijk maakt om samen in een groep van Ten te zitten zonder dat elkaars spiritualiteit verstoord wordt?

Antwoord: Er zijn vele groepen van tien mannen en vele groepen van tien vrouwen, waarbij men in elke groep op een prachtige manier werkt en vooruit komt, maar het is nog te vroeg om ze te combineren. Men moet zich achter de Masach (scherm) en boven de Tzimtzum (restrictie) bevinden, in de eigenschap van geven, buiten zichzelf, en dat moet een permanente staat zijn. Tijdens het spirituele werk moeten de groepen zich niet mengen, als zij dat wel doen, gaat de aandacht naar de seksuele verschillen.

From the Kabbalah Lesson in Russian 6/26/16

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed