Korte Kabbalah Tips – 7/17/16

laitman_559Vraag: Wat betekent het woord ‘Babyloniëin het Hebreeuws?

Antwoord: Het woord ‘Babylonië’ is afgeleid van het woord ‘Bilbul’, dit betekent: vermenging. Namelijk de vermenging van alle stammen tot één stam in het oude Babylonië, later verspreidden zij zich en vestigden zich elders.

Vraag: Is het gemakkelijker om de Wijsheid van Kabbalah te bestuderen als je Hebreeuws kent?

Antwoord: In het algemeen gesproken, ja, maar het is niet zo belangrijk omdat het bereiken van de Hoge Wereld afhankelijk is van oefening en inspanning. Iemand die de taal maar voor de helft kent, kan zich inspannen en de Hoge Wereld bereiken, terwijl het mogelijk is dat een professor in de linguïstiek aan een universiteit in Israël de Wijsheid van Kabbalah bestudeert en niets bereikt.

Vraag: Het is me opgevallen dat mensen met namen als Michael, Adam, Rebecca, Sarah en David zich meer aangetrokken voelen tot spiritualiteit. Hoe komt dat?

Antwoord: Ik denk dat je geen gelijk hebt. Als we een statistisch onderzoek zouden doen naar de namen van mijn studenten, betwijfel ik of er onder mijn studenten veel mensen zijn met deze namen.

Vraag: Hoe kunnen we de code van een taal ontdekken? Is het mogelijk om de taal van dieren te leren begrijpen?

Antwoord: Dat weet ik niet, ik praat niet met dieren.

Opmerking: Men zegt dat Abraham de taal van dieren begreep.

Antwoord: Dit betekent dat iemand die de spirituele wereld binnentreedt alles wat op het minerale, vegetatieve en animale niveau gebeurt, begrijpt, hij begrijpt namelijk de uitingsvormen van het egoïsme op deze niveaus van de natuur.

Vraag: Zijn de letters van het Hebreeuwse alfabet gerangschikt naar hun spirituele betekenis?

Antwoord: Dat is afhankelijk van waartoe zij behoren. De belangrijkste letter van het alfabet is de eerste letter, de “Aleph – א.” Ze zijn gerangschikt van boven naar beneden, van Bina naar Malchut.

Vraag: Kunnen letters en de combinaties van woorden de lotsbestemming van een mens programmeren en is er levensenergie in de letters aanwezig?

Antwoord: Nee. Leven kan alleen in een mens aanwezig zijn. Geloof niet in de letters en hecht er niet veel waarde aan. Ga geen meditatie over de letters voorbereiden, bid niet met de letters en vraag er niets aan. Je zult er totaal niets mee bereiken!

From the Kabbalah Lesson in Russian 7/17/16

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: