Korte Kabbalah Tips – 6/26/2016

Laitman_630_2Vraag: Moeten man en vrouw in dezelfde Kabbalah groep studeren of is het beter als ze in verschillende groepen studeren?

Antwoord: Ze moeten in dezelfde groep studeren, daarbij zitten mannen en vrouwen in ieder geval toch in verschillende groepen

Vraag: Wat is het juiste gebed voor mijn man?

Antwoord: “Boreh (Schepper), U vraag ik om mijn man dichter bij U te brengen.” Dat is alles!

Vraag: Hoe kunnen we voorkomen dat we onze spirituele staten, onze egoïstische beoordelingen en onze persoonlijke inzichten aan elkaar opleggen? Hoe moet ik reageren als mijn vrouw haar gevoelens over de lessen met mij deelt?

Antwoord: Je moet haar als je vriend behandelen en niet als je vrouw. Als je met spiritueel werk bezig bent, is zij je vriend, dan is dit een kleine groep voor jullie beiden.

Vraag: Loopt het gezin in fysieke zin risico als man en vrouw in spiritueel opzicht allebei man zijn?

Antwoord: Nee, zij beïnvloeden elkaar vanuit elkaars spirituele essentie. Bovendien heeft hun spirituele essentie niets te maken met hun fysieke staat. Daarom hoeven zij zich niet voor elkaar weg te cijferen, maar eerder het tegenovergestelde: zij kunnen zich beter in de mannelijke of in de vrouwelijke vorm uiten, maar het is belangrijk om het fysieke gezinsleven te ondersteunen en in stand te houden.

Vraag: Hoe legt de Wijsheid van Kabbalah eenheid uit en de strijd tussen tegenstellingen?

Antwoord: Er is geen strijd tussen tegenstellingen. Er is alleen strijd voor eenheid.

Vraag: Is het punt in het hart een mannelijke of een vrouwelijke eigenschap?

Antwoord: Het punt in het hart wordt als een mannelijke eigenschap beschouwd. Het gaat niet over een man in onze wereld, maar over de eigenschap van geven, die zowel typerend voor vrouwen als voor mannen kan zijn.

Vraag: Is er verschil tussen de woorden ‘vriend’ en ‘huwelijkspartner’ volgens de Wijsheid van Kabbalah?

Antwoord: Nee, vriend, buddy, en huwelijkspartner zijn synoniemen van elkaar. Wat belangrijk is, is de relatie, de verbinding, het grote verlangen naar een verbinding tussen jou en de Schepper.

Vraag: Wat is bedrog op het spirituele pad?

Antwoord: Een verandering van intentie: van geven en verlangen naar de Schepper, in de tegengestelde richting.

Vraag: Volgens welke criteria moet een vrouw een man kiezen om een gezin te vormen?

Antwoord: Allereerst moeten ze fysiek bij elkaar passen, ten tweede moeten ze het verlangen hebben om concessies te doen naar elkaar.

Vraag: Wat voor wens heeft u voor de mannen?

Antwoord: Laten we leren om concessies te doen aan onze vrouwen, ik voeg er echter graag aan toe dat ik hetzelfde wens voor de vrouwen. Wederzijdse instemming bouwt de juiste verbindingen tussen vrienden, in een gezin en tussen onze kinderen en ons. Laten wij dit allemaal leren. Succes en geluk voor jullie allen!

From the Kabbalah Lesson in Russian 6/26/16

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed