Hoe Kunnen Wij Onderscheid Maken Tussen Illusie En Werkelijkheid?

laitman_919Vraag: Zou het kunnen dat mensen die de Hoge Wereld bereiken gewoon in een andere illusie leven die zij voor waar houden?

Antwoord: Nee, mensen die de Hoge Wereld bereiken, verlaten hun huidige staat en gaan de wereld voelen die zich buiten hen bevindt. Het is een wereld die niet door hun gewone zintuigen waargenomen wordt en niet door hun persoonlijke eigenschappen wordt verstoord. Daarom is het geen illusie, maar de ware perceptie van de werkelijkheid die buiten onze egoïstische waarneming bestaat.

Kabbalisten zeggen dat de vraag naar de betekenis van het leven ons pusht om boven onze werkelijkheid uit te stijgen en dat wij – als we op de juiste wijze gebruik maken van die vraag – de methode zullen vinden om naar de Hoge werkelijkheid op te stijgen. Dan zullen we onze huidige werkelijkheid vanaf de zijlijn zien.

Wij zwemmen in het ego zoals in water, we zien onze werkelijkheid alleen door ons egoïsme. Een mens is een soort waarnemingsorgaan voor wat er om hem heen is.

De wereld zit zo in elkaar dat een mens er een bepaalde periode in kan leven en dan van zijn huidige staat naar de volgende staat gaat, naar de Hoge Werkelijkheid die niet afhankelijk is van het menselijk ego. Door zijn egoïsme te neutraliseren, gaat een mens buiten zichzelf treden en wordt hij volkomen objectief. Dan bestaan er geen beperkingen van tijd, ruimte en beweging meer.

From the Kabbalah Lesson in Russian 8/18/16

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed