Deze Wereld Is Geen Illusie!

laitman_752_1Vraag: Voor iemand die ondergedompeld is in de materiële wereld, lijkt de spirituele wereld een illusie. Wordt de materiële wereld een illusie voor een Kabbalist die de spirituele werelden bereikt?

Antwoord: Deze wereld is geen illusie. Deze wereld bestaat en is zeer duidelijk waarneembaar; we moeten er als een realiteit mee omgaan. Pas als deze wereld langzamerhand uit je waarneming begint te verdwijnen, kan je gaan spreken over een illusie. Het uitgangspunt van de Wijsheid van Kabbalah is onze wereld.

Vraag: Wordt deze wereld voor een Kabbalist een illusie? Wat betekent het om in twee werelden te leven?

Antwoord: Voor een Kabbalist is deze wereld geen illusie. Ik leef in deze wereld. Ik heb een vrouw, kinderen, kleinkinderen, vrienden, studenten en mijn egoïsme waaraan ik werk. In twee werelden leven wordt mogelijk als een Kabbalist – naast zijn egoïsme waarmee hij is geboren en dat zich in de staat van deze wereld ontwikkelt – extra mogelijkheden ontvangt om de uitgestrektheid van de schepping die zich buiten het ego bevindt, te onderzoeken.

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht:

Volgend bericht: