De Letters Als Vormen Voor Het Bestuur Van Onze Wereld

laitman_526Vraag: Hoe zijn de letters van het alfabet geschapen?

Antwoord: De letters van het alfabet zijn door Adam HaRishon (de eerste Mens) naar ons toe gekomen, hij was de eerste mens die gelijkvormigheid (Domeh) aan de Schepper heeft bereikt.

Adam was de eerste mens die de Hoge Wereld heeft ontdekt en de resultaten daarvan in onze wereld. Alles wat in de spirituele wereld bestaat zijn de wortels en alles wat in onze wereld bestaat is het resultaat daarvan, dat uit de spirituele wereld neerdaalt.

De twee werelden zijn volkomen identiek, uitgezonderd het feit dat de Hoge Wereld een wereld van krachten is, en onze wereld een wereld van materie. Daarbij worden alle krachten die de oppervlakte van de aarde actief beïnvloeden (elektriciteit, magnetisme, plasma, atoomkrachten, etc.) ook als een deel van de materiële wereld beschouwd.

Van daaruit heeft Adam HaRishon de wortels van onze wereld, namelijk de Hoge Wereld, ontdekt. Hij zag hoe de krachten die onze wereld besturen vanuit de wortels volgens speciale wetten neerdalen. Adam begreep de betekenis van het Hoge Bestuur en de toepassing daarvan. Van hieruit heeft hij wetten geformuleerd en de structuur van de letters beschreven.

Alles wat bestaat is vanuit één enkel zwart punt afkomstig: verlangen. Er zijn van boven naar beneden vertakkingen vanuit dit punt, dit betekent dat het Licht van Hochma – het Levenslicht (de verticale lijn in de tekening) – vanuit de Hoge Wereld onze wereld bereikt. Tegelijkertijd is er een horizontale Kracht, het Licht van Hassadim (Licht van barmhartigheid), dat zich eveneens kan verspreiden.

thelettersasmodelsformanagingourworld-pic1

Het Bestuur van de wereld bestaat uit drie elementen: één punt en twee lijnen, een horizontale en een verticale lijn. Alles wordt bestuurd door de integratie van deze twee tegengestelde krachten, zoals de integratie tussen een plus en een min. Adam voelde deze krachten in de spirituele wereld, hij ging ze bestuderen en onderzoeken.

Omdat de Hoge Wereld bestaat uit de delen die Keter, Hochma, Bina, Zeir Anpin, en Malchut genoemd worden, ging Adam onderzoeken op welke wijze de Hoge Wereld onze wereld beïnvloedt. Hij ontdekte dat de spirituele wereld uit twee delen bestaat. Het bovenste gedeelte wordt Galgalta ve Eynaim (de eigenschap van geven) genoemd, van daaruit zijn de beslissingen afkomstig. Het onderste gedeelte wordt AHP genoemd (de eigenschappen van ontvangen), van daaruit is het Bestuur afkomstig.

thelettersasmodelsformanagingourworld-pic2

Op basis van zijn onderzoek heeft Adam de structuur van de letters beschreven. De eerste negen letters bevinden zich in het onderste gedeelte van Bina, de daaropvolgende negen letters bevinden zich in Zeir Anpin en de laatste vier letters bevinden zich in Malchut. In totaal zijn er 22 letters, 22 standaardvormen van Bestuur. Dan zijn er nog vijf sluitletters, Mantsepach (MNTzPCh) en zo komen we op een totaal van 27 letters.

Het Hoge Licht gaat, als door een vorm, door elke letter heen en daalt neer in de vorm van die letter.

Het Licht verblijft boven de letter als simpel, vormloos, homogeen Licht, Licht dat niets speciaals heeft.

Als het Licht echter door de vorm van de letter heen gaat, werkt het op een bijzondere wijze in onze wereld, omdat de interactie tussen de horizontale (Hassadim) en de verticale (Hochma) lijnen in elke letter, heel uniek is. De letter “Dalet – ד” is heel specifiek. Deze letter heeft een speciaal uitsteekseltje op het punt waarop de twee lijnen met elkaar verbonden zijn, dit vormt het draaipunt van de twee lijnen van deze letter. In het algemeen gesproken hebben letters vele soorten innerlijke eigenschappen.

Elke letter is een afzonderlijke Kli (vat), een combinatie van twee Krachten: Hassadim en Hochma. De vectoren veranderen voortdurend.

Elke letter is een specifieke afdruk waardoor de Hoge Kracht werkt. De Hoge Kracht gaat door de vorm heen en maakt de weg vrij voor de bijzondere invloed van deze Kracht in onze wereld. Een woord is een samenstelling van letters, zoals een computeropdracht.

Vraag: Waarom zien we maar twee lijnen op de tekening als de invloed uit drie lijnen bestaat? Hoe wordt de derde lijn in de letters zichtbaar?

Antwoord: De derde lijn beweegt zich vanuit de schepping van beneden naar boven. De tekening laat het Bestuur van de Schepper zien, van boven naar beneden.

In de letters is er niets van de mens zelf aanwezig, alleen in de mate waarin wij het toestaan om letters vanuit ons verlangen te schrijven.

Vraag: Waarom staat er geschreven dat de Torah uit één enkel woord bestaat?

Antwoord: Omdat de Torah niet in woorden verdeeld is, de Torah is geschreven als één doorlopende tekst. Er bestaat geen manier om er een verdeling in aan te brengen. Het is één simpel gebod dat vanaf het begin van de schepping “In het begin schiep God …” tot aan het laatste woord “Israël” geldt.

From the Kabbalah Lesson in Russian 7/17/16

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht:

Volgend bericht: