Branden In Israël

laitman_222Opmerking: We kunnen spreken van een ramp in Israël, het vuur vernietigt bossen, akkers en grote gebieden.

Mijn commentaar: Er is sprake van natuurlijke oorzaken en terroristische activiteiten. De meeste gebieden zijn heel droog, gebieden waar de vegetatie uitgedroogd is, moeten wel in brand gestoken worden omdat zij als buskruid vlam kunnen vatten. Er zijn onvoldoende plekken waar water voorraad aanwezig is, zodat het vuur niet onmiddellijk gedoofd kan worden. Er zijn geen voorzorgsmaatregelen genomen. Joden omgeven zich heel graag met bomen, dit geldt niet voor Arabieren. Daardoor is er in de steden veel droge vegetatie te vinden met verdroogde takken en stronken die heel snel vlam vatten en het vuur met een hoge snelheid verspreiden. We moeten dit alles in aanmerking nemen, hiermee hebben we nu eenmaal te maken.

De Wijsheid van Kabbalah zegt dat wij ons – zo lang wij geen goede verbinding hebben met elkaar – moeten inspannen en dat wij veel maatregelen moeten nemen om rampen als deze te voorkomen.

Het is voor een mens onmogelijk om voor 100% de juiste richting te kiezen, maar hij moet zich er wel voor inzetten. Helaas kiezen we helemaal niet voor de juiste richting, niet op economisch gebied, niet op politiek gebied en evenmin waar het de structuur van de maatschappij betreft.

We hebben echter geen keuze: we hebben met een natuurwet te maken! Wij moeten goed begrijpen dat de natuur zich van de negatieve kant laat zien als wij niet gelijkvormig zijn aan de natuur en de basiswetten ervan niet uitvoeren. Dan zal zij ons op allerlei manieren achtervolgen, “met stokslagen naar geluk”.

Als wij dichter bij elkaar komen binnen de voorwaarden die aan ons gegeven worden, zal er niets slechts gebeuren. Dan zouden we van niemand bang hoeven te zijn. Dan zou niemand ons op een slechte manier benaderen, met een zwaard of een geweer. Het probleem ligt uitsluitend bij de slechte verhoudingen die wij met elkaar hebben.

Als wij hierin niet veranderen, zal alles verbranden.

Wij moeten dus opnieuw nadenken over de manier waarop wij een veilige toekomst kunnen creëren voor elkaar zodat wij ons eigen huis niet in brand steken.

From KabTV’s “News with Michael Laitman” 11/23/16

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed