Antwoorden Op Je Vragen, Deel 158

laitman_938_02Vraag: Als het werken aan eenheid betekent dat ik de verlangens van de vrienden wil voelen als mijn eigen verlangens, over welke verlangens gaat dit dan? Gaat het over alle verlangens van de vrienden of alleen over hun verlangens met betrekking tot de Schepper en spiritualiteit?

Antwoord: Alleen over de verlangens van de vrienden met betrekking tot spiritualiteit.

Vraag: Betekent dit dat ik eenheid heb bereikt als ik de verlangens van mijn vrienden voel als mijn eigen verlangens?

Antwoord: Ja.

Vraag: Tijdens het Congres in Praag voelde ik plotseling haat naar een vriend in de cirkel, omdat hij zich niet hield aan één van de regels van de workshop. Het was een heel sterk gevoel. Ik wilde die persoon wel van de aardbodem wegvagen en ik begon anderen ook te haten. Waarom moet een Kabbalist zulke emoties ondergaan op het spirituele pad?

Antwoord: Zodat je jezelf beter gaat leren kennen.

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed