Acties En Intenties

laitman_624_03_0Vraag: Hoe kunnen wij onderscheid maken tussen spirituele eigenschappen en animale eigenschappen?

Antwoord: De intentie bepaalt alles. Enerzijds kan een mens nadenken over iets verhevens of zich bezighouden met muziek, schilderkunst of literatuur en lijden onder het creatieve werk, dit alles met het doel beroemd te willen worden en op intellectueel en emotioneel gebied zichzelf voldoening te geven, dan wordt hij gemotiveerd door een groot ego. Alle belangrijke mensen waren heel grote egoïsten, want om tot grote prestaties te komen, heeft men een grote egoïstische kracht nodig, verlangen naar vooruitgang.

Anderzijds kan een mens bij iets heel eenvoudigs betrokken zijn, bij een eenvoudige bezigheid, maar zijn intentie is geven, zoals iemand die een groep kinderen bij elkaar brengt en met hen muziek maakt met de intentie om hen te ontwikkelen.

Eigenschappen op zich zijn neutraal. Alles hangt van de bedoeling af. Zonder te weten wat de intentie is, kunnen we de aard van een activiteit absoluut niet vaststellen. Niemand kent de gevoelens en de motivaties van een ander mens; het is zelfs moeilijk voor de mens zelf om vast te stellen wat de ware motivatie achter zijn handelingen is. De Wijsheid van Kabbalah wordt de ‘Verborgen Wijsheid’ genoemd omdat de intentie van een mens voor buitenstaanders verborgen is.

Vraag: Welke eigenschappen heeft een man nodig om de Kracht van geven te bereiken?

Antwoord: In spiritualiteit is het geslacht van het fysieke lichaam onbelangrijk. Als een mens geeft, wordt hij ‘mannelijk’ genoemd, als hij ontvangt, wordt hij ‘vrouwelijk’ genoemd, al is hij in onze wereld fysiek mannelijk. Op deze manier bepaalt de Wijsheid van Kabbalah het spirituele geslacht van een mens.

From the Kabbalah Lesson in Russian 6/26/16

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed