Waar Leidt Het Ontwikkelingsprogramma Ons Heen? Deel 3

laitman_941Vraag: Hoe beïnvloedt het feit dat wij met elkaar in de cirkel zitten de gevoelens van mensen en hoe brengt het hen geluk en tevredenheid?

Antwoord: In de verbinding met elkaar zullen mensen het leven op een hoger niveau voelen, boven deze hele wereld, zoals er geschreven staat: “Je zult je wereld in dit leven zien.”

Terwijl wij nog in deze wereld leven, in een fysiek lichaam, bereiken wij een gevoel van een nieuwe werkelijkheid en voelen we meteen een nieuw niveau, boven ons lichaam, op een hoger niveau. Zo maken wij een overgang van de gevoelens van deze wereld naar het voelen van de Hoge Wereld.

Als ons lichaam zijn doel bereikt heeft, sterft het zoals ieder ander dier, maar het menselijke deel in ons bereikt het spirituele leven al. Dit is het doel van de Wijsheid van Kabbalah, een mens alleen kan dit niet bereiken. Wij moeten ons deze methode die van Boven komt eigen maken, vanuit het volgende niveau.

Vraag: Als je uiteindelijk een spiritueel leven moet bereiken, waarom moeten we dan in deze wereld, in ons fysieke lichaam, zo’n lang proces van ontwikkeling meemaken?

Antwoord: Wij moeten het spirituele niveau helemaal zelf bereiken. Als wij ons in die richting op een natuurlijke, intuïtieve manier zouden ontwikkelen, zoals het vegetatieve bestaan voortkomt uit het minerale en het animale bestaan uit het plantaardige, zouden wij binnen onze eigen natuur blijven. De mens heeft echter de mogelijkheid om tegen zijn natuur in te gaan en iets te bouwen wat daaraan tegengesteld is.

De hele natuur is egoïstisch, alles bestaat alleen ten behoeve van zichzelf. Wij willen een nieuwe vorm van bestaan onthullen, tegengesteld aan onze oude natuur. Dit is het zogenoemde spirituele bestaan, de vorm van de mens, Adam, namelijk gelijkvormig aan (Domeh) de Hoge Kracht van de Natuur die uit zuiver Geven en Liefde bestaat.

Vraag: Wat is de relatie russen de werkelijkheid die wij nu voelen en de spirituele staat die zich in ons zou moeten kleden? Gaat het gewone leven in deze wereld dan voor ons door?

Antwoord: Het is een totaal andere vorm van bestaan, in verschillende dimensies. Eeuwig en volmaakt, voorbij aan alle beperkingen en grenzen. In de kosmologie wordt deze vorm genoemd en in de relativiteitstheorie van Einstein.

De concepten die zich boven tijd, beweging en ruimte bevinden, worden door de wetenschap enigszins benaderd. De menselijke psychologie is dan bevrijd van al deze beperkingen en wij gaan over naar een nieuwe psychologie: van introvert naar extravert, naar de gevoelens buiten ons.

Vraag: Als we spreken over de toekomstige staat van de mensheid, hoe zullen mensen zich dan tot elkaar verhouden nadat zij zich met elkaar verbonden hebben?

Antwoord: Iedereen zal zonder enige twijfel met anderen net zo omgaan als met zichzelf. Het zal op de vorm van een cirkel lijken waarin iedereen gelijkwaardig is.

Vraag: Hoe kan dat als we niet hetzelfde zijn, ieder mens is uniek.

Antwoord: Ieder mens is van nature uniek, maar we bereiken een universele gelijkvormigheid omdat we van elkaar houden, ieder naar zijn of haar mogelijkheden.

Vraag: De mensheid spreekt al duizenden jaren over liefde voor de naaste, maar het is nog niet gerealiseerd. Hoe kan Kabbalah dit verwezenlijken?

Antwoord: Dat is waar, de gedachte van liefde voor de naaste is ons al zo’n 6000 jaar bekend. Nu zijn we echter op een punt gekomen van totale teleurstelling over ons bestaan op deze aarde. Mensen vragen zich nu af: ”Waar leven wij voor en waarom leven wij?”

Voorheen waren mensen meestal druk bezig met de vraag wat zij wilden kopen en bereiken, maar nu vraagt men naar de betekenis van zijn of haar leven. Ondanks een grote materiële overvloed voelen mensen teleurstelling en leegheid, waardoor zij nog meer in zichzelf opgesloten raken en er een steeds grotere afstand tussen elkaar ontstaat. De toekomstige vorm van de mensheid is er één van volledige integrale verbinding, volkomen tegengesteld aan hoe het nu is.

Daarom begint de methode die een speciale Kracht buiten ons aantrekt, de Kracht van het Licht, het Corrigerende Licht genaamd, op ons in te werken en wij worden aan elkaar gehecht.

In deze tijd moet een mens leren hoe iedereen zich met anderen kan verbinden om zo de hoge dimensie te onthullen. De mensheid moet deze dimensie binnentreden en in een nieuwe wereld geboren worden. Daarom moeten wij het woord ‘crisis’ vertalen als ‘geboorte’.

From the TV Program “A New Life”,  09/06/2016

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: