New Life 377 – De Vrouwelijke Benadering Van Een Wezenlijke Verandering

New Life 377 – De Vrouwelijke Benadering Van Een Wezenlijke Verandering

Dr. Michael Laitman in gesprek met Oren Levi en Tal Mandelbaum ben Moshe

Samenvatting

Wat is de plaats van de man als het gaat over het complementeren van de vrouw die zich de integrale wereld eigen maakt en hoe kunnen we dit in de maatschappij ontwikkelen door middel van educatie?

Vrouwenorganisaties die op een agressieve, mannelijke manier te werk gaan om gelijke rechten te krijgen, zullen hun doel niet bereiken. Het is onmogelijk om dat wat de Natuur heeft gedifferentieerd te egaliseren. We moeten een weg vinden om de beide seksen op elkaar af te stemmen. Agressieve vrouwen hebben succes in een competitieve egoïstische maatschappij, dit is echter niet de manier om met de vrouwelijke kracht te werken.

De aard van de verandering die wij in onze tijd nodig hebben is als volgt: in het verleden was kracht het belangrijkste, maar nu is degene die positief verbonden is met anderen het belangrijkste. Het feit dat de wereld integraal is geworden, maakt het heel moeilijk voor mannen die in een dergelijk netwerk niet kunnen functioneren.

Daarnaast is een vrouw: thuis, het gezin, verbinding, zij baart kinderen, zij kan zich annuleren voor anderen en hen aanvullen. Wij hebben in ieder mens een transformatie in het hart en het verstand nodig. Wij moeten ons realiseren dat de wereld integraal is en dat wij van elkaar afhankelijk zijn. Vrouwen zullen beter met deze verandering van perceptie kunnen werken dan mannen, daarom zullen zij de leiding hebben in deze verandering.

De verandering zal beginnen door te leren. Als wij allemaal leren waarnaar wij op weg zijn, zowel mannen als vrouwen, komen we tot daden. De verandering praktisch doorvoeren zal plaatsvinden doordat de mannelijke en de vrouwelijke krachten elkaar aanvullen. Het vrouwelijke vraagt wat nodig is en het mannelijke voert het uit. De juiste combinatie tussen het vrouwelijke en het mannelijke zal de wereld naar vrede, heelheid en perfectie brengen, zonder vervormingen of druk.

From KabTV’s “New Life #377 – The Female Approach To A Real Change,” 5/20/14

icon for podpress Video: Play Now | Download

icon for podpress Audio: Play Now | Download

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: