Liefhebben Met De Hulp Van De Schepper

Laitman_631_2Vraag: Wat betekent: “Liefhebben met de Hulp van de Schepper?”

Antwoord:Liefhebben met de Hulp van de Schepper” betekent dat het Hoge Licht (Omringende Licht) mijn egoïsme beschijnt en de eigenschap van geven in mij wekt, vanuit mijn egoïsme wil ik dit naar anderen overbrengen, naar iedereen.

Dan gaat het Hoge Licht door mij heen en vult het mij, afhankelijk van de hoeveelheid die ik aan anderen doorgeef.

lovingbywayofthecreator

Als ik het niet aan anderen doorgeef, ontvang ik niets want dan word ik een ‘stopper’ op het pad van het Licht. Het principe is heel eenvoudig: doordat ik aan anderen geef, ontvang ik zelf. In onze wereld is het probleem echter dat wij niet voelen dat dit mogelijk is.

Als ik in een groep studeer volgens de methode van de Wijsheid van Kabbalah, schijnt het Hoge Licht in elke staat op mij. Het Hoge Licht gaat in mij speciale gevoelens wekken, speciale verbindingen. Ik bouw een model van de Schepper in mij en ik ga de hele wereld voelen volgens dit model dat ik in mezelf bouw.

Ik ben niet in staat om het hele universum en alle werelden in zijn algemeenheid te voelen, maar ik kan dit wel in mezelf bouwen. Hierop volgt dat ik de hele schepping voel. Dit alles vindt plaats onder de invloed van het Hoge Licht (Omringende Licht).

Hiervoor moeten wij de adviezen van de Kabbalisten uitvoeren. Het is heel eenvoudig: samen met een groep vrienden moet je een kleine gemeenschap broeders vormen, zelfs als het maar een paar mensen zijn, het hoeven er geen tien te zijn. En je moet volgens de Kabbalistische bronnen studeren. Onder deze voorwaarden zal het Omringende Licht op je schijnen. Je zult het niet voelen, maar je zult wel voelen hoe je verandert. Je gaat via deze kleine groep je verbinding met het Licht voelen, verbinding met de mensheid, en uiteindelijk zal alles op zijn plaats vallen.

From the Kabbalah Lesson in Russian 8/28/16

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed