Hoe Kunnen Wij Een Man Helpen?

Laitman_089Vraag: Hoe kan ik mijn man helpen om spiritueel te worden?

Antwoord: Allereerst moet hij in een groep studeren. Het maakt geen verschil of we over een man of een vrouw in een fysiek lichaam spreken. Als ik bijvoorbeeld op het scherm voor mij een groep zie met één man die achteraan zit en de rest zijn vrouwen, verhoud ik mij tot hen als tot een groep mensen, omdat ik hen waarneem al naar gelang hun verlangen.

Ik zie dat deze mensen heel sterk zijn. Zij proberen zich spiritueel te ontwikkelen en verlangen ernaar. Hun vorm is dan vrouwelijk, maar dit is niet meer dan een verhulling en een unieke fysiologische vorm.

In spiritualiteit zijn de handelingen van een mens op Kabbalistisch niveau: bevallen, voeden, de borst geven en zich ontwikkelen. Innerlijk groeit de mens en bevalt hij van het volgende niveau. Hij ontwikkelt het, voedt het en draagt er zorg voor. Is dit dan de rol van een vrouw of van een man?

Wij moeten alles beschouwen vanuit de spirituele daden en handelingen van de mens.

From the Kabbalah Lesson in Russian 6/26/16

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: