Hoe Kunnen We Respect Hebben Voor Luie Mensen?

laitman_564Vraag: Hoe kunnen we respect hebben voor luie mensen en hen steunen op het spirituele pad als ze lui zijn en angst voelen om met hun egoïsme te werken?

Antwoord: Het gaat hierbij niet om angst voor dit werk of luiheid, maar het is een speciaal soort weerstand die een mens na het breken van de alomvattende kli (vat) voelt. Dit breken heeft plaatsgevonden als gevolg van de zonde van de Boom der Kennis, dit betekent: als resultaat van de insluiting van het vrouwelijke deel.

Het verlangen van vrouwen naar spiritualiteit is veel groter dan dat van mannen, maar dit betekent absoluut niet dat wij een ongunstig oordeel moeten vellen over de mannen omdat zij niet hetzelfde grote verlangen hebben.

Alle wensen, alle diepe verlangens, alle omstandigheden, de innerlijke en uiterlijke gebeurtenissen, dat alles komt van Boven, van de Schepper, en als iemand zich in een situatie bevindt waarin hij alleen maar belangstelling heeft voor voetbal en bier, is dat geen reden om hem met minder respect te behandelen dan iemand die met heel zijn hart naar de Wijsheid van Kabbalah verlangt.

Beide staten worden door de Schepper gegeven en als de Schepper een voetbalfan hetzelfde verlangen geeft als iemand die naar de Wijsheid van Kabbalah verlangt, weten we niet hoe hij met het verlangen naar de Wijsheid van Kabbalah zou omgaan en die wens zou vervullen, misschien voelt hij zich nu wel beter. Wij hebben niet het recht om mensen te beoordelen of in een hokje te stoppen.

Alles wat er gebeurt moeten we met de Schepper verbinden en zo moeten we met iedereen op dezelfde manier omgaan, want als we dat niet doen, gebruiken we ons ego en willen we mensen veranderen.

From the Kabbalah Lesson in Russian 6/26/16

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed