Hoe De Ziel Zich Ontwikkelt

laitman_942Vraag: Waarin verschilt de ontwikkeling van de ziel van het bedenken van een fantasie en hoe kan ik nagaan of ik me op het juiste pad bevind?

Antwoord: De ontwikkeling van de ziel vindt plaats binnen een heel nauw en precies framework waarbij een mens deel uitmaakt van een groep en hij samen met de leden van de groep de eigenschap van geven gaat ontwikkelen totdat hij de eigenschap van liefde bereikt en als hij zich dat eigen maakt, ontwikkelt hij de ziel. Een ziel kan niet in één persoon aanwezig zijn, maar alleen in een groep mensen die samen zijn.

We kunnen van de meest optimale situatie spreken als mensen samen zijn en zij, door op de juiste manier met het ego om te gaan, daarboven gaan bouwen; als boven het egoïsme uit de eigenschap van verbinding gebouwd wordt die tegengesteld is aan het ego.

Als zij op deze manier met het ego omgaan, in de tegengestelde richting, gebeurt er iets heel interessants tussen hen. Al naar gelang hun inspanningen – en niet door het ego te onderdrukken, maar door het op de juiste wijze te gebruiken – creëren zij daarboven de eigenschap van liefde en verbinding.

Zij gaan voelen dat het hen ontbreekt aan de kracht die hen zou kunnen helpen om boven het ego uit te stijgen en er correct mee om te gaan. Dan ontvangen zij deze Kracht vanuit de diepte van de schepping. Vanuit de eenheid die zij met elkaar vormen, ontdekken zij plotseling dat er in het centrum van hun verbinding een wervelende Kracht aanwezig is. Deze Kracht trekt niet naar binnen maar straalt uit naar buiten, van daaruit stijgt het Hoge Licht op, de Kracht van geven, verbinding met elkaar, liefde, goedheid en samenwerking.

Wanneer die Kracht de juiste verbinding met elkaar vervolmaakt en hen vult, wordt de gezamenlijke staat die zij bereiken een ziel genoemd.

From the Kabbalah Lesson in Russian 6/9/16

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed