De Tempel In Onze Harten

Unity, The Way To A Good FutureTorah, Dewariem (Deuteronomium) 12:4 – 12:5: Doe zoiets niet voor de Eeuwige jullie God. Maar alleen de plaats, die de Eeuwige, jullie God, uit al jullie stammen uitkiest om daar Zijn Naam te vestigen, Zijn plaats van vestiging moeten jullie opzoeken en daar moet ieder van jullie heengaan. (Vertaling: Jitschak Dasberg)

Dit is een tempel in het hart van een mens.

Een tempel is niet een of ander gebouw in Jeruzalem, of elders in Israël, waar mensen zich heen snellen om de stenen en de muur ervan te kussen zoals dat nu plaatsvindt.

De enige keer dat mijn grote leraar Rabbi Baruch Ashlag en ik in Jeruzalem bij de Klaagmuur waren, bleef hij op twee meter afstand staan, hij keek ernaar en draaide zich toen rustig, zonder stil te blijven staan, om.

Hij voelde geen enkele heiligheid in deze stenen, hij liep er zelfs niet dichter naar toe en ik zag duidelijk aan zijn gedrag dat hij geen enkele binding had met deze plek. De gemiddelde mens voelt zich hier echter toe aangetrokken, hij heeft zo’n speelgoedje nodig, zoals een baby zich alleen op z’n gemak voelt als hij een vertrouwde rammelaar in zijn handjes heeft.

Het is belangrijk dat mensen een zodanige educatie krijgen dat een ieder voelt dat hij een relatie heeft tot onze gemeenschappelijke tempel: de eenheid van de harten. De gemeenschappelijke tempel is de ziel.

De Torah spreekt alleen over de bouw van de tempel in onze harten en vanuit onze harten.

“De plaats” is een verlangen. In Kabbalah wordt een verlangen “de plaats” genoemd, want alleen in het gecorrigeerde verlangen, namelijk op de juiste plaats, is het mogelijk om het Hoge Licht te ontvangen, de onthulling van de Schepper.

From KabTV’s “Secrets of the Eternal Book” 6/30/16

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed