De Spirituele Ontwikkeling Van Een Echtpaar

laitman_559Vraag: Ik blijf almaar denken aan een gezin waarin de Schepper tussen man en vrouw wordt onthuld. Wordt mijn droom verstoord als mijn man niet naar de Schepper verlangt?

Antwoord: Hij is zelf niet verantwoordelijk voor zijn houding, dus je kunt hem op geen enkele manier iets kwalijk nemen! De Schepper zelf geeft aan de mens het verlangen maar Hem. De Schepper brengt een mens naar de studie van de Wijsheid van Kabbalah. In de Introduction to the Study of the Ten Sefirot (Inleiding tot de Studie van de Tien Sefirot), item 4, staat geschreven dat de Schepper de hand van een mens op de goede bestemming legt en zegt: “Neem het, kies dit.”

Als er in jou een verlangen naar de onthulling van de Schepper bewust is geworden, is dit door de Schepper aan jou gegeven, terwijl dit verlangen niet aan je man is gegeven. Dan ben jij degene die het verlangen moet vervullen en niet hij. Hij is volkomen vrij.

Je kunt niet weten wat voor ziel hij heeft en wanneer zijn ziel aan vervulling toe is, het kan heel goed zo zijn dat zijn ziel zich al vervuld heeft en nu aan jouw zijde is, op deze passieve manier, alleen om jou te helpen om jezelf te vervullen.

From the Kabbalah Lesson in Russian 6/26/16

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: