Zich Verwijderen Van De Bron Van Goedheid

 Vraag: De Wijsheid van Kabbalah is een wetenschap die gaat over het ontvangen van hoger genot, maar u zegt dat de waarheid bereikt wordt door middel van lijden. Hoe kan dit waar zijn? Is het de bedoeling dat wij lijden?

Antwoord: Niemand is voorbestemd om te lijden. Integendeel, de Wijsheid van of Kabbalah is een wetenschap die ons leert hoe wij de Hoge Kracht, die alleen goedheid verspreidt, kunnen bereiken. Om deze goedheid te voelen is het echter noodzakelijk om het tegengestelde gevoel te ervaren. Hiervoor hoeven wij ons niet onder te dompelen in lijden. Als wij de oorsprong van het lijden begrijpen, is dat al voldoende voor ons. Dit maakt namelijk een enorm groot verschil.

Ik lijd omdat ik ver van de Oorsprong van Goedheid verwijderd ben, en ik kan alleen goedheid bereiken in die Oorsprong. In de Wijsheid van Kabbalah wordt het lijden niet zo ervaren als in de fysieke wereld, waar wij het voelen als een gebrek aan vervulling. Integendeel, het lijden bestaat uit een gebrek aan de mogelijkheid om te geven, zoals een koe lijdt wanneer zij een kalf wil voeden, als zij barst van een overvloed aan melk.

From the Kabbalah Lesson in Russian 5/15/16

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed