Wees Niet Langer Hardnekkig

laitman_221Vraag: Er staat geschreven: “Besnijd de voorhuid van uw hart en blijf niet langer hardnekkig” (Dewariem 10:16, Deuteronomium). (Vertaling: Willibrordbijbel)

Wat betekent “hardnekkig”?

Antwoord: Een mens moet zijn sensitiviteit vergroten naar wat hij kan corrigeren en in deze richting handelen, niet hardnekkig op één plek blijven staan. Met andere woorden: het is noodzakelijk om te proberen om verbonden te zijn met het Hoge Licht van Hassadim, zodat Het de eigenschappen van een mens zal afzwakken en hem de mogelijkheid zal geven om te zien hoe hij ze op de beste manier kan gebruiken.

Als een mens het land Israël binnentreedt, gaat hij werken met zijn eigenschappen die op ontvangen gericht zijn, dit zijn heel moeilijke, rigide eigenschappen.

Het land Israël is het zwaarste deel van de gezamenlijke Malchut, de gezamenlijke verlangens, en het is niet eenvoudig om hiermee te werken.

Daarom staat er geschreven: “… en blijf niet langer hardnekkig”, wees niet stijfkoppig, maar probeer geleidelijk aan deze enorm grote, moeilijk te corrigeren verlangens ‘vloeibaar’ te maken met het Licht van Hassadim, zoals we dat met behulp van water kunnen doen. Dan ga je zien dat het langzamerhand mogelijk wordt om ermee te werken.

From KabTV program “Secrets of the Eternal Book” 6/1/16

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed