New Life 769 – Het Embryo, De Baby En De Ziel

New Life #769 – Het Embryo, De Baby En De Ziel

Dr. Michael Laitman in gesprek met Oren Levi en Yael Leshed-Harel

Samenvatting

Het leerproces begint bij de opvoeding van de ouders. Alles wat een vrouw tijdens haar zwangerschap leert, beïnvloedt haar embryo. Het embryo is met de hoge database verbonden, maar de druk van de buitenwereld sluit hem in. De baby neemt met zijn innerlijke zintuigen veel meer in zich op dan wij begrijpen. Wij leven allemaal om onze ziel te ontwikkelen, als een kind een speciale ziel heeft, heeft hij existentiële vragen.

Een baby wordt met onontwikkelde innerlijke zintuigen geboren en deze zintuigen moeten ontwikkeld worden. De zintuigen roepen vragen en nieuwsgierigheid op, laat het kind zich dus ontwikkelen in de richting waartoe hij zich aangetrokken voelt en leg hem niets in de weg.

Alles wat een mens tijdens zijn leven leert, brengt hem juist op een heel speciale manier dichter bij de correctie van zijn ziel. De wereld dient als een enorm grote omhulling voor de fundamentele vraag: “Waar leef ik voor?”

Wij hebben hersenen en een hart, maar niet om ons fysieke lichaam te dienen, maar om ons te helpen om de innerlijke betekenis van het leven te bereiken. Wij hebben een aangeboren verlangen om te weten waar we vandaan komen, waar we naartoe gaan, wat er voor onze geboorte gebeurd is en wat er na de dood is.

De antwoorden op al deze vragen bevinden zich in de spirituele dimensie, die we waarnemen als wij het verlangen om goedheid te verspreiden, ontwikkelen. De Kracht van Geven is de Kracht die ons helpt om ons natuurlijke verlangen om alles voor onszelf te willen ontvangen, achter ons te laten. Deze Kracht werkt tegengesteld, in de richting van het spirituele leven, in de richting van geven in plaats van ontvangen, van liefde in plaats van haat. De druppel spiritueel zaad, het kleine puntje dat zich kan ontwikkelen tot een verlangen om lief te hebben en te geven, bevindt zich in ons.

From KabTV’s”New Life #769 – The Embryo, The Baby And The Soul,” 9/13/16

icon for podpress Video: Play Now | Download

  icon for podpress Audio: Play Now | Download

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed