Korte Kabbalah Tips – 5-8-16

laitman_281_02Vraag: Ik ben 75 jaar, is het niet te laat om nog aan een studie Kabbalah te beginnen?

Antwoord: Besteed geen aandacht aan je leeftijd, geef je met hart en ziel aan deze methode, dan zal je zien hoe snel het je lukt. Als een mens naar de Wijsheid van Kabbalah wordt geleid en hij zich inspant, bereikt hij zeker wat hij moet bereiken in deze incarnatie.

Vraag: Met wat voor boek moet je beginnen als je de Wijsheid van Kabbalah gaat bestuderen?

Antwoord: Begin met één van onze Bnei Baruch Kabbalah Education Center cursussen, daar vertellen ze je met welk boek je het beste aan je studie kunt beginnen.

Vraag: Kan je te veel ‘spelen’ zoals wij dat doen tijdens de studie van de Wijsheid van Kabbalah

Antwoord: Nee, dat kan niet, want je ego brengt je steeds weer op een nog lager niveau.

Vraag: Hoe kan ik een immens groot verlangen ontwikkelen om de praktische Wijsheid van Kabbalah te bestuderen?

Antwoord: Dat kan alleen door de omgeving. Dit wordt in artikelen van Kabbalisten beschreven. Als je deel uitmaakt van een groep, word je geïnspireerd door de verlangens van de vrienden. Het is nodig om elkaar aan te steken met een verlangen naar spiritualiteit.

Vraag: Is er wat te doen aan de angst voor de dood?

Antwoord: Jij sterft niet, het is niet meer dan je ‘dier’, het fysieke lichaam, dat sterft. Jij bent onsterfelijk.

Vraag: Is het mogelijk om spiritualiteit te ontdekken zonder ook maar iets te weten van de theorie van de Wijsheid van Kabbalah en dan de Wijsheid van Kabbalah door middel van gevoelens te bereiken?

Antwoord: Dat is mogelijk. We bereiken de Wijsheid van Kabbalah via onze gevoelens. Met andere woorden: we bereiken de theorie met name door middel van de praktijk.

Vraag: Schreef Rabash over een fysieke of een spirituele groep?

Antwoord: Hij schreef over een fysieke groep. Hij gaf mij artikelen die ik kopieerde en dan aan de andere studenten gaf. Het begon allemaal toen ik de eerste les moest geven aan de studenten die ik naar Rabash had gebracht. Ik vroeg hem waar ik het over moest hebben. Hij zat op een bank in een park, toen pakte hij een velletje papier van mij en schreef hij zijn eerste artikel.

Vraag: Wat is dat eigenlijk: de Wijsheid van Kabbalah bestuderen? Is het een levende wijsheid, een wetenschappelijk experiment of iets wat je gevoelsmatig bereikt?

Antwoord: Het is iets wat je gevoelsmatig bereikt.

Vraag: Hoe kan je praktisch met de Sefirot aan het werk gaan?

Antwoord: Je weet wat de Sefirot zijn en hoe je ermee kunt werken als je inziet dat de Sefirot de verbinding vormen tussen jou en de anderen, waardoor de Schepper wordt onthuld. Zo ben je gevend aan Hem, en door de Sefirot geeft Hij aan jou, Hij geeft namelijk de verbinding tussen de vrienden.

From the Kabbalah Lesson in Russian 5/8/16

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed