Hoe Kunnen Wij Een Ander Mens Voelen?

laitman_238_01Vraag: Hoe kan ik een ander mens voelen? Innerlijk is een mens vol pijn, vernedering, angsten, ik schrik ervan als ik eraan denk dat iemand mij zou voelen.

Antwoord: Niemand zegt je dat je de pijn, de vernedering en de angsten van andere mensen moet voelen! Maar wel het punt in het hart van een mens, zijn verlangen naar de Schepper! Alleen dit maakt hem tot je vriend. De rest, zijn lichaam, namelijk zijn ego, heeft helemaal geen invloed op je. Schaam je vooral niet over jezelf en pijnig jezelf niet. Je bent vol gebreken en dat geldt voor iedereen in deze wereld.

Wij verbinden ons dus met elkaar door middel van onze punten in het hart, door ons grote verlangen naar de Schepper. En aan de rest besteden we absoluut geen aandacht. Alleen deze punten verheffen wij en we verbinden ze met elkaar.

Wat de rest betreft, zijn we egoïsten, zoals ieder mens op deze planeet, want de Schepper heeft ons met een egoïstisch verlangen geschapen en wij kunnen niet goed zijn. Er staat dan ook geschreven: “Ik heb de neiging tot het kwaad geschapen en Ik heb de Torah als een kruid ervoor geschapen, want het Licht van de Torah zal het kwade terugbrengen naar het Goede” (zie Kiddushin 30b).

Voordat wij aan onze correctie beginnen, zijn we nog totaal slecht, volkomen negatief, en wel in een mate die we ons niet eens kunnen voorstellen, dit geldt voor ieder van ons. Dus ontspan je maar, want alles in je is werkelijk slecht. Nu hebben we echter correctie nodig door het Hoge Licht aan te trekken. We zeggen niet dat wij het kwaad in onszelf moeten corrigeren, maar dat het Hoge Licht geleidelijk naar ons toe komt, ons corrigeert en het kwaad in evenwicht brengt door Goedheid.

From the Kabbalah Lesson in Russian 5/8/16

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: