Hoe Kunnen Wij De Schepper Blij Maken?

laitman_938_02Vraag: Hoe kunnen wij de Schepper blij maken als de Schepper een systeem is? Het lijkt zoiets als proberen om de wet van de zwaartekracht blij te maken.

Antwoord: Alles is afhankelijk van onze houding naar de Schepper, want wij brengen onze gevoelens in dit systeem.

Als we op een computer werken, worden we soms boos op dat ding, we verwensen het en willen het zelfs wel kapot gooien. Waarom? Omdat wij onze emoties op objecten projecteren die te maken hebben met krachten waarmee we in interactie zijn. Zo is het ook met de Schepper. De Schepper is absoluut! Je kunt het Absolute niet veranderen. Hij wordt niet beïnvloed door onze vragen en kan niet in interactie zijn met ons omdat Hij absoluut is.

Vraag: Hoe kunnen wij de Schepper dan blij maken?

Antwoord: In ons gevoel maken wij hem blij. Daarom wordt de Schepper Bore (kom en zie) genoemd. Ik kom en zie en ik ontdek Hem in mij.

Vraag: Betekent dit dat wij Hem alleen in ons gevoel blij maken?

Antwoord: Ja. De Schepper is ‘Iets’ dat in mijn gecorrigeerde gevoelens bij mij aanklopt. We kunnen zeggen dat er “Iets” buiten ons bestaat en toch moeten wij voor de Schepper werken omdat wij op die manier heelheid voelen. Als we Hem bereiken, gaan we begrijpen wat er achter deze woorden verborgen ligt, wat “de Schepper blij maken” betekent en of dit mogelijk is. Dit wacht in de toekomst op ons.

Vraag: Als de Schepper de verbinding is van iedereen met iedereen, hoe kan die verbinding dan blij zijn?

Antwoord: Als wij ons met elkaar verbinden, wordt er een connectie die boven ons aanwezig is tussen ons gecreëerd, hoewel deze zich vormt uit onze gevoelens, gedachten, intenties en relaties. Omdat deze verbinding niet in ieder van ons aanwezig is, wordt deze tussen ons gecreëerd, in de afstand die er tussen ons bestaat, in de verbinding tussen twee mensen. Deze verbinding is niet in een bepaalde persoon aanwezig of in mij, maar tussen ons. De leegte die in onze wederzijdse relaties tussen ons onthuld wordt, toont ons de beeltenis van de Schepper.

From the Kabbalah Lesson in Russian 6/19/16

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed