Door Wie Wordt De Hand Van De Mens Geleid?

Laitman_509Torah, Dewariem 10:2 (Deuteronomium): Dan zal Ik op de platen de geboden schrijven die op de eerste platen stonden die jij stuk gegooid hebt en die moet je dan in de ark leggen. (Vertaling: Jitschak Dasberg)

Wat betekent het dat Mozes op de platen schrijft? In feite doet het Hoge Licht dit, de Schepper, maar de hand van een mens voert het uit.

Een mens die volkomen gelijkvormig is aan de Schepper en zich in een totale verbinding met Hem bevindt, moet een dergelijke handeling uitvoeren als hij de Torah in zijn hart schrijft, of hij geeft deze mogelijkheid aan de Schepper. We kunnen dit op verschillende manieren uitleggen.

Maar ook als wij aannemen dat een mens dit zelf doet, leidt de Schepper zijn hand.

From KabTV’s “Secrets of the Eternal Book” 5/16/16

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: