Aan Wie Vragen Wij Vergeving en Waarvoor? Deel 2

laitman_534Vraag: Betekent dit dat het een verkeerde manier van denken is als wij denken dat er boven ons een God is die kijkt naar wat wij doen en aan wie wij vergeving moeten vragen?

Antwoord: Een mens gaat door verschillende stadia van ontwikkeling heen. Daarom kunnen we niet zeggen dat sommige dingen die hij gelooft juist zijn en andere niet. Vandaag denkt hij op deze manier, maar langzamerhand corrigeert hij zijn waarneming en maakt hij vorderingen in kennis en gevoel.

Dan verandert het begrip “Ik en de Schepper” volkomen. Ik voel steeds meer dat de Hoge Kracht het resultaat is van mijn verbinding met andere mensen en dat Hij daar buiten niet bestaat. Alleen de essentie van de Schepper – Atzmutodie absoluut ontoegankelijk is voor mij en volkomen onafhankelijk bestaat.

Daarom moeten wij ons er sterk aan vasthouden dat de Schepper alleen in de verbinding met mensen bestaat. Alleen vanuit onze eenheid kunnen wij een beroep doen op de Schepper, wij scheppen immers alleen door middel van onze verbinding de plaats voor Zijn onthulling.

In dit verband moet een ieder zichzelf beoordelen: hoezeer ben ik verbonden met anderen? Hierin ligt de bevrijding. Het is onmogelijk om een mens individueel te beoordelen. Dit is een heel grote fout die wij instinctief steeds weer maken: we denken over onszelf na, we rekenen op onszelf en we handelen alleen.

Dit is een fatale fout die we al duizenden jaren maken. De afscheiding van de Schepper is de oorzaak van onze zeer ernstige vergeetachtigheid.

Opmerking: Helaas, dit klinkt heel relevant als we afscheiding, verdeeldheid en vijandigheid tussen diverse stromingen en partijen in aanmerking nemen.

Antwoord: Het volk Israël is al door dergelijke staten gegaan tijdens de verwoesting van de Eerste en de Tweede Tempel. Joden hebben elkaar toen gedood, niet alleen met woorden maar ook met wapens, zij hebben het bloed van hun broeders in de burgeroorlogen vergoten. Ik hoop heel sterk dat dit in deze tijd niet meer zal gebeuren. Wij hebben onze zwaarden nog niet weg geborgen, op allerlei manieren vechten wij nog hard met elkaar.

Wij zijn namelijk vergeten wie wij zijn, wat het fundament van onze natie is en hoe groot onze verantwoordelijkheid is om voorwaarts te trekken naar eenheid; hoewel dit in feite onze eigen correctie is en de correctie van de gehele wereld.

From KabTV’s “A New Life” 9/27/16

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed