Zoek De Vrouw!

laitman_602_02Vraag: In oude geschriften staat: “Zoek de vrouw!” Waarom werden ‘vrije’ vrouwen door de geschiedenis heen bestempeld als de bron van conflicten, afgescheidenheid, oorlogen en narigheid?

Antwoord: Dit is afhankelijk van de mannen, niet van de vrouwen. De vrouw heeft uiteraard haar eigen karakter: misleiding, verlangen om een man te bezitten en hem te gebruiken.

Dit is een zuiver egoïstisch verlangen van vrouwen, een verlangen dat in ons allemaal aanwezig is, ook in mannen. Daarom ligt in onze wereld de correctie meer bij het mannelijke deel. In een man is het vrouwelijke (egoïsme) en het mannelijke (het vermogen om het ego te corrigeren) aanwezig. Bij vrouwen is de ordening van de krachten van de rechter- en de linkerlijn anders, van het verlangen om te ontvangen en de intentie om te geven.

Zij zijn meer op hun eigen aard gericht en zijn daarvan afhankelijk. Mannen zijn verder verwijderd van het spirituele werk vanwege hun interesse in vrouwen, zoals men zegt: zijn grootste verlangen is zijn seksuele verlangen naar vrouwen, met name na de vernietiging van de Tempel. Bij vrouwen wordt de afleiding van de spirituele wereld veroorzaakt door hun afhankelijkheid van mannen. Het beeld van wat bij hen verstoringen teweegbrengt is anders, breder en gemeenschappelijk.

Vraag: Wat betekent het dat vrouwen afhankelijk zijn van mannen?

Antwoord: Een vrouw heeft een man nodig, zij kijkt er naar uit om dichtbij hem te zijn en zij heeft dat nodig, ze wil met hem verbonden zijn en is van hem afhankelijk omdat een vrouw uiteindelijk het verlangen heeft om een huis en een gezin te hebben.

Vraag: Dat is zo als zij alleenstaand is, maar wat zijn de verstoringen die zij heeft als zij getrouwd is?

Antwoord: Omdat een vrouw alleen op haar gezin, haar familie en haar kinderen gefocust is, neemt dit haar helemaal in beslag, maar in onze tijd zijn er nog veel meer andere problemen; als gevolg van het feit dat wij Gmar Tikkun (het einde van de correctie) naderen, komen er allerlei neveneffecten bij. In het algemeen is het zo dat de verstoringen op het pad naar spiritualiteit voor vrouwen anders zijn dan voor mannen en zich op een andere manier aandienen.

From the Kabbalah Lesson in Russian 4/24/16

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed