Voor Wie Is De Wijsheid Van Kabbalah Bestemd?

laitman_254_01Vraag: Voor wie is de verspreiding (disseminatie) van de Wijsheid van Kabbalah bestemd?

Antwoord: De Wijsheid van Kabbalah beantwoordt de vraag naar de zin van het leven. De mensheid heeft een jarenlange ontwikkeling achter de rug en heeft zich daarbij niet afgevraagd wat de zin van het leven is, men heeft net zo geleefd als alle andere dieren. Omdat het egoïsme echter toenam, ging de mens zich afvragen: “Wat is de zin van het leven en de zin van het lijden? Waarom lijden wij, voor wie?”

In onze generatie worden deze vragen door velen gesteld, uit statistieken blijkt dat de helft van de mensheid aan depressie lijdt. Kabbalah legt ons uit wat daarvan de oorzaak is en wat de zin van het leven is en het doel, dan gaat het niet over wat mensen daarover bedenken, maar wat de Natuur bepaalt.

Het is de zin van het leven om het volgende niveau van ons bestaan te onthullen, om dit niveau tijdens ons aardse bestaan te bereiken, om de barrière tussen leven en dood te overstijgen en ons van ons fysieke lichaam te bevrijden. Er zijn veel mensen die dat willen. Er zijn mensen die komen, luisteren, en ons ook weer verlaten omdat zij geen belangstelling meer hebben. Er zijn ook mensen die zich bij een religie aansluiten nadat zij kennis hebben genomen van onze ideeën.

Wij dwingen niemand om te blijven, want de Wijsheid van Kabbalah is bestemd voor degenen die hun ego ten volle hebben ontwikkeld. Dit zijn de mensen die aan zichzelf de vraag stellen over de zin van het leven, zij voelen dat ze daarop een antwoord moeten krijgen, voor hen is het noodzakelijk om het doel van het leven te leren kennen.

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: