New Life 751 – Tegenstellingen Met Elkaar Verbinden

New Life 751 – Tegenstellingen Met Elkaar Verbinden

Dr. Michael Laitman in gesprek met Oren Levi en Nitzah Mazoz

Samenvatting

Alle conflicten komen uit onze natuur voort. Onze natuur is de neiging tot het kwaad en deze neiging bedenkt constant iets voor ons. De Wijsheid van Kabbalah is de enige methode die het ons mogelijk maakt om conflicten te gebruiken om ons te ontwikkelen en een staat van heelheid te bereiken. Wij hebben in deze tijd een punt bereikt waarop het onmogelijk is om – ongeacht het niveau of het werkveld – conflicten te bedekken. Het ego is zo groot dat een mens niemand meer naast zich verdraagt, noch in een relatie, noch in het gezin of het werk.

Hiervoor biedt de Wijsheid van Kabbalah een heel praktische oplossing waarbij wij een weg moeten vinden om ons boven onze verschillen uit met elkaar te verbinden, om de liefde te ontdekken die zich boven de haat bevindt. Om dit te kunnen doen, moeten wij de positieve Kracht in de natuur ontdekken, deze Kracht zal de negatieve kracht, de neiging tot het kwaad in ons, in evenwicht brengen. Er wordt dan een middellijn gebouwd tussen de negatieve kracht en de positieve Kracht die wij moeten ontdekken. Daarvoor moeten wij een nieuwe techniek van verbinding leren.

Dit leerproces vindt in een groep plaats, door middel van oefeningen. Bij deze oefeningen verhoudt een ieder zich op verschillende manieren tot zichzelf: nu eens als de minste in de groep, dan weer als iemand die groter is dan de andere groepsleden, en tenslotte als iemand die gelijkwaardig is aan hen. Zo worden de drie lijnen van onze houding naar de anderen in een ieder gebouwd en tenslotte is het centrale punt van verbinding voelbaar. Wij verwachten dat de speciale Kracht, het Hoge Licht, de Schepper genaamd, in het centrum van onze verbinding onthuld zal worden. Dan zullen wij begrijpen dat het doel van al onze onderlinge conflicten eruit bestond om ons naar het bereiken van de hogere dimensie te leiden.

From KabTV’s “New Life #751 – Connecting Opposites,” 7/21/16

icon for podpress Video: Play Now | Download

icon for podpress Audio: Play Now | Download

* Vanaf zaterdag 17 september verschijnen de blogs weer dagelijks.

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: