Is Het Nodig Om Karaktereigenschappen Te Veranderen?

laitman_565_02Vraag: Zijn de karaktereigenschappen van een mens aangeboren of kunnen wij ze op de een of andere manier ontwikkelen? Stel dat ik bepaalde eigenschappen van mezelf niet mag. Kan ik ze dan veranderen?

Antwoord: Je hoeft jezelf helemaal niet af te breken of te vernietigen! Het is aan jou om te leren hoe je al je eigenschappen op de juiste manier kunt gebruiken, vooral de meest afschuwelijke waar je je alleen maar voor schaamt.

Vraag: Hoe kunnen wij de meest verschrikkelijke eigenschappen gebruiken zonder dat het iemand schade berokkent?

Antwoord: De meest verschrikkelijke eigenschappen zijn de eigenschappen waarmee je anderen wilt schaden en die je dan ook nog eens een ongewoon plezier verschaffen. Als je een zekere afkeer van een bepaalde persoon hebt of je hebt het idee dat je hem niet kunt uitstaan, wil je dat hij zich ongelukkig voelt doordat jij hem pijn doet.

Hiervan zegt de Wijsheid van Kabbalah: “Dit is niet goed. Je moet dit heel anders aanpakken. Als er een vijand tegen je opstaat, moet je proberen om die eigenschappen in jezelf te corrigeren die ervoor zorgen dat jij zijn vijand wordt. Dan daag je hem niet meer uit.”

Je moet er allereerst over nadenken hoe je jezelf kunt corrigeren. Iemand die jou een negatieve houding laat zien, geeft je eigenlijk een beeld van je eigen onvolkomenheden. Het is dus aan jou om te bedenken dat je negatieve eigenschappen misschien door Boven aan je onthuld worden.

From the Kabbalah Lesson in Russian 5/1/16

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed