“En Ik Wierp Het Stof Daarvan In De Beek Die Uit De Berg Neerwaarts Stroomt”

laitman_740_03Vraag: Wat betekent: “En ik wierp het stof daarvan (van het gouden kalf) in de beek die uit de berg neerwaarts stroomt”?

Antwoord: “De beek die uit de berg neerwaarts stroomt” is een eigenschap van Bina die vanaf de berg Sinaï neerdaalt. Het egoïsme (het stof van het gouden kalf) moet vermengd worden met de kwaliteit van geven om een ​​verbinding tussen Bina en Malchut te maken en daardoor tot de tweede restrictie (Tzimtzum Bet) te komen, dit is een bijzondere symbiose van de kwaliteiten van ontvangen en geven, als zij gecombineerd worden en bruikbaar worden voor de geleidelijke, consistente correctie tijdens de zogenaamde veertig jaar.

De mensen die de kwaliteit van Malchut vertegenwoordigen, staan ​​aan de voet van de berg, zij hebben zelfs geen druppeltje spirituele kwaliteit, geen kracht om de berg te beklimmen.

Deze beek die neerwaarts stroomt (Bina) gaat zich vermengen met Malchut. Dit is de grote barmhartigheid van de Schepper, dat Hij Zijn kracht geeft om deze Kracht te vermengen met het egoïsme van de mens en Hij hem gaat verhogen. Van de mens wordt alleen geëist dat hij zijn mond, zijn hart en zijn ogen sluit en slechts één ding verlangt: om tenminste op één punt samen te smelten met deze beek.

From KabTV’s “Secrets of the Eternal Book” 5/11/16

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed